Madrid Open: Επέστρεψε στις νίκες η Σάκκαρη

Μετά από τρεις σερί ήττες σε Indian Wells (Σαμπαλένκα), Miami Open (Αντρέσκου) και Στουτγκάρδη (Πλίσκοβα), η Μαρία Σάκκαρη επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας της Ολλανδής και Νο107 του κόσμου Αράντσκα Ρους με 6-4, 6-4 σφραγίζοντας την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Madrid Open

Για την Ελληνίδα τενίστρια αυτή ήταν η 16η νίκη στη σεζόν (15-8), αλλά και η 6η στη διοργάνωση (6-6), ενώ παράλληλα διατήρησε την κυριαρχία της απέναντι στην Ρους σημειώνοντας την 5η νίκη της σε ισάριθμες

αναμετρήσεις (5-0). 

Από την αρχή του αγώνα η Σακκαρη σέρβιρε εξαιρετικά παραχωρώντας μόλις 4 πόντους στο πρώτο σκέλος της αναμέτρησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νο9 του κόσμου τελείωσε το 1ο set με 93% κερδισμένους πόντους στο πρώτο service (13/14), ενώ στο δεύτερο είχε 70% (7/10). 

Η Ελληνίδα τενίστρια χρειάστηκε μόλις ένα break (3-2) για να πάρει προβάδισμα στα sets μετά από 38 λεπτά, καθώς σε κανένα σημείο δεν κινδύνεψε με break από την Ρους, εκμεταλλευόμενη παράλληλα και τα πολλά λάθη της Ολλανδής. 

Το 2ο set ξεκίνησε ιδανικά για την Σάκκαρη, η οποία μετά από 4 break-points κατάφερε να βρει break παίρνοντας προβάδισμα με 1-0, ενώ στη συνέχεια με ένα τεράστιο hold έσβησε το τριπλό break-point της Ρους (0/40) κάνοντας το 2-0. 

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει σε εκείνο το σημείο η Ρους το έκανε στο αμέσως επόμενο service-game της Σάκκαρη, έχοντας μειώσει νωρίτερα σε 2-1, με την Ολλανδή να βρίσκει το πρώτο της break στο παιχνίδι ισοφαρίζοντας σε 2-2. 

Ήταν το σημείο στο οποίο το service της Σάκκαρη δεν λειτούργησε καλά με το 93% του 1ου set στους κερδισμένους πόντους στο πρώτο service να υποχωρεί στο 59%! 

Ωστόσο, η Σάκκαρη κατάφερε να φτάσει και σε 2ο break και με hold στη συνέχεια να κάνει το 5-3.  Η Ρους με συνεχόμενα καλά service μείωσε σε 5-4 με τη Σακκαρη να παίρνει τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το παιχνίδι. 

Η Ελληνίδα τενίστρια έχασε το πρώτο της match-point με την Ρους να επιμένει βρίσκοντας τρία break-points πιέζοντας ασφυκτικά το service της Σάκκαρη, η οποία παράλληλα έκανε τρία τραγικά αβίαστα λάθη δίνοντας τρία break-points στη Ρους.

Τα λάθη έφεραν τα νεύρα με την Ελληνίδα τενίστρια να έχει ένα έντονο επεισόδιο με την umpire chair σε μια απόφαση για το αν η μπάλα ήταν άουτ ή εντός γραμμών. Η Σάκκαρη από εκεί και πέρα έκλεισε το παιχνίδι και την πρόκριση στον 3ο γύρο δείχνοντας φανερά ενοχλημένη και χωρίς να χαιρετήσει τη διαιτήτρια της αναμέτρησης…

Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει είτε την Ντόνα Βέκιτς, είτε την Ισπανίδα Ρεμπέκα Μασάροβα. 

MADRID OPEN WOMEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

The post Madrid Open: Επέστρεψε στις νίκες η Σάκκαρη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα