Στο Νο2 του κόσμου η Καλογεροπούλου – Στην 10άδα o Σαμαρτζίδης

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις της Βασιλικής Καλογεροπούλου, στις μεγάλες διοργανώσεις, έχουν φέρει την Ελληνίδα τενίστρια στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης κωφών σύμφωνα με τις λίστες που ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη (25/4) η ICSD. Σημαντική είναι και η άνοδος του Γρηγόρη Σαμαρτζίδη, ο οποίος είναι στο Νο10 του κόσμου. 

Τόσο η Καλογεροπούλου, όσο και ο Σαμαρτζίδης αποτελούν τις ελπίδες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κωφών για διάκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωφών που θα διεξαχθεί την ερχόμενο Σεπτέμβριο στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Κρήτη

Η

Καλογεροπούλου είναι στο Νο2 του κόσμου με σύνολο 115 βαθμούς έχοντας αναλυτικά 40 βαθμούς από το French Deaf Open (2023) που έγινε στη Χάβρη όπου έφτασε μέχρι τον τελικό, 40 από Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών (2021) στη Βραζιλία, 15 από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (2021) στην Κρήτη, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά και 20 βαθμούς από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα (2019) στην Αττάλεια, κατακτώντας την 8η θέση.

Στο Νο1 του κόσμου βρίσκεται η Γερμανίδα Χέικε Άλμπερχτ-Σρέντερ με 240 βαθμούς, ενώ την πρώτη τριάδα της παγκόσμιας κατάταξης συμπληρώνει η τενίστρια από την Κινέζικη Ταϊπέι Τσι-Γουεν Λιν με 100 βαθμούς. 

Από την πλευρά του ο νεαρός Γρηγόρης Σαμαρτζίδης είναι στο Νο10 με σύνολο 60 βαθμούς, όλοι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες κωφών. 

Στο Νο1 του κόσμου βρίσκεται ο Τσέχος Γιάροσλβ Σμέντεκ με 385 βαθμούς, στο Νο2 ο Ούγγρος Γκαμπόρ Μάτε με 295 βαθμούς, ενώ στο Νο3 έχει πλασαριστεί ο Ινδός Πρίτβι Σεκάρ με 200 βαθμούς. 

The post Στο Νο2 του κόσμου η Καλογεροπούλου – Στην 10άδα o Σαμαρτζίδης appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα