Ποια είναι η ρακέτα που θέλει ο Τσιτσιπάς

Viral έγινε το βίντεο με τον διάλογο που είχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τον πατέρα και προπονητή του, Απόστολο κατά τη διάρκεια του τελικού του Barcelona Open κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ.

Περίπου στα μέσα του 2ου σετ, με τον Αλκαράθ να προηγείται με σετ και με break (6-3, 3-2), ο Έλληνας πρωταθλητής είπε στον πατέρα του χαρακτηριστικά: “Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Πρέπει να πάρω κι εγώ αυτή

τη ρακέτα”.

Ποια είναι, λοιπόν, αυτή η ρακέτα;

Πρόκειται για το νέο μοντέλο της γαλλικής εταιρίας Babolat, Pure Aero 98 που αποτελεί μια ειδική έκδοση της κλασικής Pure Aero (ρακέτα του Ναδάλ), με μεγαλύτερη έμφαση στο κοντρόλ και την ακρίβεια από το βασικό μοντέλο.

H Pure Aero 98 κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Ελλάδα και στον κόσμο και έχει ήδη προκαλέσει ενθουσιασμό στους αθλητές αλλά και στους club players ανά τον κόσμο. Την χρησιμοποιούν επίσης και οι Χόλγκερ Ρούνε, Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ στο tour.

Σε σχέση με την κλασική Pure Aero, η Pure Aero 98 έχει μικρότερο κεφάλι (98 sq.in.), είναι πιο μαλακή και πιο πυκνοπλεγμένη (16×20 string pattern), τρία χαρακτηριστικά που βοηθάνε στον καλύτερο έλεγχο της τοποθέτησης της μπάλας. Έχει μικρότερο sweetspot και είναι λίγο πιο βαριά (305γρ) που την κάνουν πιο απαιτητική.

Παράλληλα, διατηρεί σε υψηλά επίπεδα τη δύναμη και το spin που είναι άλλωστε και τα βασικά χαρακτηριστικά της οικογένειας Pure Aero, δίνοντας στους big hitters ένα πανίσχυρο εργαλείο στα χέρια τους.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το tenniswarehouse στο review του: “Με ορισμένες ωραίες αναβαθμίσεις στην απόκριση, η Pure Aero 98 προσφέρει το απαραίτητο σπιν και τη δύναμη σε έναν σύγχρονο παίκτη, αλλά με τον έλεγχο και την αίσθηση που χρειάζεται για να πετύχει πλήρως τους στόχους του στο γήπεδο”.

The post Ποια είναι η ρακέτα που θέλει ο Τσιτσιπάς appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα