Indian Wells: Με…κρύο αίμα στα ημιτελικά η Ριμπάκινα (vid)

Η Έλενα Ριμπάκινα είχε απαντήσεις σε όλες τις προκλήσεις της Τσέχας και Νο76 του κόσμου, Καρολίνα Μούχοβα επικρατώντας με 7-6(4), 2-6, 6-4 μετά από 2 ώρες και 48 λεπτά, εξασφαλίζοντας την πρόκριση σε ημιτελική φάση WTA 1000 για πρώτη φορά στην καριέρα της. 

Η πρωταθλήτρια του Wimbledon (2022), αλλά και φιναλίστ του φετινού Australian Open, τελείωσε το παιχνίδι με

42 winners, αλλά και 2/14 break-points κάτι που λίγο έλειψε να της κοστίσει την πρόκριση. 

Το 1ο set ήταν το πιο δραματικό και όπως εξελίχθηκε και το πιο καθοριστικό με τη Μούχοβα να φτάνει πρώτη σε break (3-2), ενώ με hold λίγο αργότερα έκανε το 4-2. Η Τσέχα πήρε τι μπάλες στα χέρια για να κλείσει το set (5-4), όμως η Ριμπάκινα, αφού πρώτα έσβησε set-point στη συνέχεια πήρε πίσω το χαμένο της service ισοφαρίζοντας σε 5-5. 

Στη συνέχεια ήταν η σειρά της Μούχοβα να σβήσει set-point της Καζάκας, ισοφαρίζοντας σε 6-6 οδηγώντας το set σε tie-break. Εκεί προηγήθηκε με 4/3, όμως η Ριμπάκινα με τέσσερις σερί πόντους έκανε το 7/4 παίρνοντας προβάδισμα με 1-0 μετά από 77 λεπτά! 

Το 2ο σκέλος άνηκε ολοκληρωτικά στη Μούχοβα, η οποία παραχώρησε μόλις έναν πόντο πίσω από το πρώτο service (12/13), δεν απειλήθηκε σε καμία περίπτωση από τη Ριμπάκινα, ενώ αντίθετα εκμεταλλεύτηκε και τα δύο break-points που δημιούργησε κάνοντας το 1-1 σε μόλις 36 λεπτά. 

Στο decider ήταν η σειρά της Ριμπάκινα να βρει ρυθμό από τη θέση του service κερδίζοντας το 94% των πόντων από το πρώτο (15/16), βρίσκοντας νωρίς break (2-1). Με τη Μούχοβα να ταλαιπωρείται από τις επιστροφές (25%) η Ριμπάκινα έφτασε εύκολα στην κατάκτηση του set, αλλά και στην πρόκριση για την 4άδα εκεί όπου θα περιμένει μία εκ των Ίγκα Σφιόντεκ και Σοράνα Κιρστέα. 

WTA BNP PARIBAS OPEN DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-11h)

The post Indian Wells: Με…κρύο αίμα στα ημιτελικά η Ριμπάκινα (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα