Indian Wells: “Καθάρισε” σε 82 λεπτά η Σφιόντεκ (vid)

H Ίγκα Σφιόντεκ χρειάστηκε 82 λεπτά για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρουμάνας και Νο83 της παγκόσμιας κατάταξης, Σοράνα Κιρστέα με 6-2, 6-3 κάνοντας ένα ακόμη βήμα για την υπεράσπιση του τίτλου της στο Indian Wells

Αν το καταφέρει αυτό θα γίνει η μόλις δεύτερη παίκτρια στο Tour που θα έχει κάνει το repeat μετά από τη Μαρτίνα Ναβρατίλοβα. 

Με αυτή τη νίκη η Πολωνή έφτασε τις 16 συνεχόμενες στο Sunshine Double (Indian Wells και Miami

Open), ενώ παράλληλα έφτασε τις 44 συνεχόμενες κόντρα σε παίκτρια εκτός Top-50, από το Madrid Open του 2021, αλλά και στο 55-1 από το Roland Garros του 2020! 

Η Σφιόντεκ ξεκίνησε όπως συνηθίζει, αρκετά δυνατά παίρνοντας τα πρώτα δύο games φτάνοντας άμεσα σε break. Η απάντηση της Κιρστέα, η οποία έκανε ένα εκπληκτικό τουρνουά, ήταν άμεση καθώς με break-back και δύσκολο hold (έσβησε break-point) έκανε το 2-2. 

Από εκεί και πέρα όμως η Σφιόντεκ κυριάρχησε σε όλο το court και κατακτώντας τα επόμενα τέσσερα games έφτασε στο 6-2 κλείνοντας το set με ένα ακόμα break. 

Το σερί της Σφιόντεκ έφτασε στο 8-0 με την Πολωνή να παίρνει τα πρώτα τέσσερα games του 2ου set παίρνοντας προβάδισμα με 4-0 έχοντας παράλληλα και πλεονέκτημα δύο break. Το break της Κιρστέα που ακολούθησε (4-1) δεν άλλαξε πολλά στην πορεία του set με τη Σφιόντεκ να φτάνει στην 10η σερί νίκη της στην Καλιφόρνια εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά. 

Στον ημιτελικό η Πολωνή θα αντιμετωπίσει την Έλενα Ριμπάκινα, η οποία στον προημιτελικό που προηγήθηκε, επικράτησε της Καρολίνα Μούχοβα.

Ημιτελικά – Σάββατο 18 Μαρτίου

00:00 Μαρία Σάκκαρη (Ελλάδα) – Αρίνα Σαμπαλένκα (Λευκορωσία)03:00 Ίγκα Σφιόντεκ (Πολωνία) – Έλενα Ριμπάκινα (Καζακστάν)

WTA BNP PARIBAS OPEN DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-11h)

The post Indian Wells: “Καθάρισε” σε 82 λεπτά η Σφιόντεκ (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα