Davis Cup: Άγρια κόντρα μεταξύ Βαβρίνκα και Πικέ

Ένταση δημιουργήθηκε στα social media μεταξύ του Σταν Βαβρίνκα και Ζεράρ Πικέ με τον Ελβετό έχοντας αρκετά σαρκαστική διάθεση, να μην δείχνει να εντυπωσιάζεται από την έλλειψη του κόσμου στον αγώνα της Ελβετίας με τη Γαλλία στην πρεμιέρα του ομίλου του World Group, που φιλοξενείται στο Μάντσεστερ. 

Τα άδεια καθίσματα δεν

πέρασαν φυσικά απαρατήρητα από τον Βαβρίνκα, ο οποίος έγραψε στο twitter: “Ευχαριστώ Ζεράρ Πικέ. Γαλλία – Ελβετία στο Μάντσεστερ lol”

Ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ, είναι ιδιοκτήτης του Kosmos Group, ενός επενδυτικού ομίλου αθλητικών και ΜΜΕ, ο οποίος συνεργάστηκε με την ITF για τους τελικούς του Davis Cup

Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ξεκίνησε το 2018 με χρονική διάρκεια 25 έτη, ωστόσο οι αντιδράσεις για την αλλαγή της διεξαγωγής ήταν έντονες από σχεδόν όλες τις χώρες. Η Γαλλία μάλιστα είχε απειλήσει ότι δεν θα αγωνιστεί ξανά, ενώ και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ είχε πει ότι δεν θα ξαναπαίξει αν δεν αλλάξει το σύστημα. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η συνεργασία μεταξύ Kosmos Group και ITF να ολοκληρωθεί στα 5 χρόνια από τα 25 που είχε αρχικά συμφωνηθεί. 

Ο Πικέ πάντως σήκωσε το…γάντι που του πέταξε ο Βαβρίνκα ανεβάζοντας τη συνολική προσέλευση κόσμου από την περασμένη χρονιά. 

“Η περσινή συμμετοχή στη φάση των ομίλων. Μπορείς να τη συγκρίνεις μόνος σου. Δεν το οργανώνουμε εμείς πλέον. Ρώτησε την ITF.”, ήταν η απάντηση του Ισπανού, με τον Βαβρίνκα ωστόσο να συνεχίζει: “Μετά από μια άσχημη ημέρα στο court με τουλάχιστον μ’ έκανες και γέλασα. Θα ήταν ωραίο να καταλάβω γιατί μετά από μια τέτοια επιτυχία πέρσι η συμφωνία των 25 ετών σταμάτησε μετά από 5 χρόνια.”, απάντησε ο Ελβετός. 

Thank you @3gerardpique @ITFTennis ! @DavisCup France vs Switzerland in Manchester lol pic.twitter.com/XqcqSQEURd

— Stanislas Wawrinka (@stanwawrinka) September 12, 2023

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Ελβετία γνώρισε την ήττα στην πρεμιέρα του ομίλου από τη Γαλλία με 3-0 με τον Βαβρίνκα να χάνει με 6-4, 6-4 από τον Ούγκο Αμπέρ. Οι άλλες ομάδες του ομίλου είναι η Μ. Βρετανία και η Αυστραλία που αγωνίζονται την Τετάρτη.

The post Davis Cup: Άγρια κόντρα μεταξύ Βαβρίνκα και Πικέ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα