Η Πολωνική Ομοσπονδία δίπλα στους Ουκρανούς πρόσφυγες

14:21 1/3/2022 - Πηγή: Tennis24

Η Πολωνία είναι μια χώρα, η οποία βιώνει από κοντά τον πόλεμο στην Ουκρανία με τα σύνορά της να έχουν ανοίξει για χιλιάδες Ουκρανούς που εγκαταλείπουν τη χώρα τους.

Η Πολωνική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης αποφάσισε να βοηθήσει τους πρόσφυγες βγάζοντας από τα ταμεία της περίπου 20.000 ευρώ, ώστε να διανεμηθούν στους Ουκρανούς που καταφθάνουν στην Πολωνία. 

Εκτός από την κίνηση αυτή η ομοσπονδία ανακοίνωσε τη δική της θέση με την οποία παράλληλα εξηγεί την απόφασή για την άρνηση των Πολωνών παικτών στο να αγωνίζονται απέναντι σε Ρώσους

και Λευκορώσους.

“Τις τελευταίες ημέρες, παρακολουθούμε με προσοχή και λύπη την ένοπλη επίθεση της Ρωσίας στη γειτονική Ουκρανία και στο λαό της.” 

“Έχουμε επίσης ενημερωθεί για τις δημόσιες ανακοινώσεις της ITF και της Tennis Europe σχετικά με το θέμα. Συμφωνούμε στο ότι οι παίκτες δεν θα έπρεπε να κατηγορούνται για τις κυβερνητικές ενέργειες των χωρών που εκπροσωπούν.” αναφέρει η ανακοίνωση. 

“Ωστόσο, οι ενέργειες της Ρωσίας, παραβιάζουν όχι μόνο το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και τις αρχές του αθλητικού πνεύματος.”

“Είναι τιμή και χαρά για τις ομάδες μας και τους παίκτες να συμμετάσχουν στα ευρωπαϊκά πρωτάθλημα του Tennis Europe. Φέτος για ακόμα μια φορά έχουμε εντάξει τις ομάδες μας σε αυτές τις διοργανώσεις.”

Παρά το γεγονός αυτό και υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα αγωνιστούμε με τις ρωσικές ομάδες και τους παίκτες τους. Είναι μια δύσκολη απόφαση για εμάς, πιστεύουμε όμως ότι αυτή η περίσταση απαιτεί από εμάς να διατηρήσουμε μια σταθερή στάση στο ζήτημα.”

Οι βίαιες ενέργειες απέναντι σε αθώους δεν είναι κάτι που μπορούμε να ανεχθούμε. Επίσης ελπίζουμε ότι τόσο η ITF όσο και το Tennis Europe θα συμφωνήσουν με την άποψη μας και θα κατανοήσουν την απόφαση μας.”

Polish Tennis Association will donate 100,000 PLN (about 21,000 EUR) to help Ukrainian refugees arriving in Poland. Federation also confirmed that Polish players will not compete with Russian national teams and players in competitions organized by ITF and Tennis Europe. pic.twitter.com/OfsYAC8Gu3

— Michal Samulski (@MichalSamulski) February 28, 2022

Τόσο η ITF και η Tennis Europe έχουν αποσύρει από την πρώτη στιγμή τα τουρνουά τους από τη Ρωσία και την Ουκρανία, ωστόσο δεν έχει ακόμα πάρει θέση με τις συστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) στο να απαγορεύσουν σε Ρώσους και Λευκορώσους παίκτες τη συμμετοχή στις διοργανώσεις τους. 

The post Η Πολωνική Ομοσπονδία δίπλα στους Ουκρανούς πρόσφυγες appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα