Australian Open: “Κλειδώνει” η 1η Φεβρουαρίου

Οι φήμες για μεταφορά του πρώτου Grand Slam της σεζόν, φαίνεται πως επιβεβαιώνονται. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αυστραλία, το σπουδαίο τουρνουά της Μελβούρνης αναμένεται να ξεκινήσει δύο εβδομάδες αργότερα από την αρχικά προγραμματισμένη ημερομηνία (18/01).

Έτσι, η ημερομηνία έναρξης είναι η 1η Φεβρουαρίου ενώ δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι οι αθλητές που θα αποφασίσουν να ταξιδέψουν στη Βικτώρια, θα μείνουν σε αυστηρή καραντίνα 14ων ημερών.

Στο θέμα της 14μερης καραντίνας, γίνεται προσπάθεια από την Ομοσπονδία

Τένις της χώρας να επιτρέπεται η προπόνηση των τενιστών υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις, ωστόσο δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα το δεχθεί αυτό η Κυβέρνηση της Βικτώρια.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο οι τοπ τενίστες να αποφασίσουν να ταξιδέψουν στη Μελβούρνη, έστω και στα μέσα Δεκεμβρίου και να μείνουν σε αυστηρή καραντίνα δύο εβδομάδων, χωρίς τη δυνατότητα προπόνησης.

Υπάρχει καθημερινή επαφή της Tennis Australia με την Κυβέρνηση της πολιτείας αλλά και τις ATP, WTA προκειμένου να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο και να είναι δυνατή η προπόνηση των αθλητών, σε συγκεκριμένα courts και μακριά από το κοινό.

“Δεν μπορείς να είσαι σε αυστηρό lockdown για δύο εβδομάδες και μετά να παίξεις στο Australian Open. Δεν πιστεύω ότι θα το δεχθούν αυτό οι τενίστες. Υπάρχει μεγάλο ρίσκο τραυματισμού. Δεν μπορείς να πας από το μηδέν στο 100% αμέσως. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ρίσκο” είπε ο Αυστραλός τενίστας, Τζον Μίλμαν.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η μεταφορά του Australian Open κατά δύο εβδομάδες και η τελική απόφαση της Κυβέρνησης για την καραντίνα των αθλητών.

Άγνωστο είναι τι θα απογίνουν τα τουρνουά προετοιμασίας και ειδικά το ATP Cup που αντικατέστησε το Hopman Cup και τα τουρνουά σε Μπρισμπέιν και Σίδνεϊ.

The post Australian Open: “Κλειδώνει” η 1η Φεβρουαρίου appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα