Κάρλος Αλκαράζ: Μπορεί να γίνει ο νέος Ραφαέλ Ναδάλ;

Το αστέρι του Κάρλος Αλκαράζ άρχισε να λάμπει στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο 17χρονος από την Μούρθια έγινε ο νεότερος Ισπανός τενίστας από το 2002 που έχει κερδίσει αγώνα στο ATP Tour.

Ο Χουάν Κάρλος Φερέρο, ο οποίος παρακολουθεί την εξέλιξη του, κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με τον δημοσιογράφο της ΑΤΡ, Άντριου Αιχενχόλς μίλησε για τον νεαρό Ισπανό.

“Μέχρι τώρα έχει συνηθίσει να αντιμετωπίζει ανθρώπους μεγαλύτερους από αυτόν. Βελτιώνεται πολύ σωματικά. Όταν έμαθα ότι υπήρχε ένας τρομερός 14χρονος

τενίστας, πήγα στη Μούρθια για να τον δω. Ο ατζέντης του είναι ο ίδιος με του Καρένιο Μπούστα, που προπονείται στην Ακαδημία μας, επομένως ήταν πολύ εύκολο να τον ενσωματώσουμε στην ομάδα μας”.

“Αν έπρεπε να τον συγκρίνω με κάποιον, θα έλεγα ότι διαθέτει κάποια χαρακτηριστικά του Τζόκοβιτς και του Φέντερερ (επιθετικοί παίκτες από τη baseline που ξέρουν πώς να κινηθούν προς το φιλέ)”.

“Ο Κάρλος δεν είναι δυνατός μόνο στο χώμα. Αγαπά το παιχνίδι στα “σκληρά” και γνωρίζει επίσης πώς να κινηθεί στο γρασίδι. Το έκανε πέρυσι και το διασκέδασε πολύ. Πρέπει να βελτιωθεί, αλλά στα 17 του χρόνια σερβίρει ήδη εντυπωσιακά καλά. Έχει όλα τα φόντα να γίνει ο νέος Ραφαέλ Ναδάλ”.

“Θα είναι δύσκολο για αυτόν να παραμείνει ήρεμος όταν του προσάπτουν τέτοιους χαρακτηρισμούς (νέος Ναδάλ, μελλοντικός πρωταθλητής), αλλά διαθέτει μια εξαιρετική ομάδα” τόνισε ο Φερέρο.

Ο ίδιος σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη, σημείωσε πως αισθάνεται ήρεμος και ώριμος για την ηλικία του. Στην άλλη συνήθη ερώτηση σχετικά με τους μελλοντικούς στόχους του, απαντά: “Του χρόνου θα προσπαθήσω να παίξω κάποια ITF κάτω των 18 και επίσης κάποια Major τουρνουά.

Μεγαλώνει σε ένα υγιές περιβάλλον και προς το παρόν προπονείται στο Real Sociedad Club de και την Μούρθια, με τον Κίκο Ναβάρο.

Κέρδισε το πρώτο του τουρνουά ATP Challenger στην Τεργέστη, ξεκινώντας από τα προκριματικά. Αξιοσημείωτο είναι ότι κατάφερε να αναρριχηθεί σχεδόν 130 θέσεις στην κατάταξη ATP σε λιγότερο από ένα μήνα.

Τον Οκτώβριο, ο Ισπανός κέρδισε το δεύτερο και το τρίτο Challenger της σεζόν στη Βαρκελώνη και το Αλικάντε αντίστοιχα, πλησιάζοντας το top 100 του κόσμου. Παρότι του προσάπτουν τον χαρακτηρισμό “νέος Ραφαέλ Ναδάλ” , το παιχνίδι του μοιάζει περισσότερο με αυτό του Νόβακ Τζόκοβιτς. Είναι ώριμος, ακριβής και μερικές φορές ρομποτικός. Όλα αυτά είναι θετικά σημάδια για ένα λαμπρό μέλλον.

Αυτή τη στιγμή, ο Αλκαράζ βρίσκεται στο Νο140 της παγκοσμιας κατάταξης, με career high το Νο136.

Γιάννης Μαύρος

The post Κάρλος Αλκαράζ: Μπορεί να γίνει ο νέος Ραφαέλ Ναδάλ;  appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα