ATP: “Το 95% του Top-100 έχει εμβολιαστεί”

Την είδηση μετέφερε μέσω ανάρτησης στο twitter ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ATP και εκτελεστικός αντιπρόεδρος, Σάιμον Χίγκσον, κάτι που σημαίνει ότι απομένουν ακόμη 5 παίκτες οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι, λίγες ημέρες πριν από την επίσημη αναχώρηση των παικτών για την Αυστραλία (28/12).

This is outdated. Our latest numbers

for top 100 are 95%. https://t.co/YZpijpFJy0

— Simon Higson (@simonhigson) December 24, 2021

Το ποσοστό αυτό ήταν και ο στόχος των διοργανωτών, κάτι που είχε επισημάνει και ο διευθυντής του τουρνουά, Κεργκ Τάιλι, πριν από περίπου ένα μήνα: “Σήμερα, πάνω από το 85% των τενιστών έχει εμβολιαστεί. Έχουμε δεχθεί πολλά συγχαρητήρια για την απόφασή μας να καταστήσουμε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στους συμμετέχοντες. Πιστεύουμε ότι μέχρι τον Ιανουάριο, το 90-95% θα έχει εμβολιαστεί γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούν να πάρουν μέρος στο τουρνουά”.

Εμβολιασμένος ο Τζόκοβιτς;

Ωστόσο, τα ερωτήματα παραμένουν όσον αφορά το αν ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα αγωνιστεί στο πρώτο Grand Slam της νέας σεζόν στοχεύοντας στον 10ο τίτλο του στο αγαπημένο του (βάσει τίτλων) τουρνουά, αλλά και στο 21ο Major της καριέρας του. 

Το ίδιο αβέβαιος φάνηκε και ο Τάιλι σε δηλώσεις που έκανε την εβδομάδα που μας πέρασε τονίζοντας: “Αν ο Τζόκοβιτς παίξει στο Όπεν, θα είναι είτε εμβολιασμένος είτε με ιατρική εξαίρεση. Ιατρικά, δεν μιλάει σε κανέναν γι’αυτό. Εγώ δεν πρόκειται να τον ρωτήσω κάτι τέτοιο γιατί δεν με αφορά. Αν έρθει, σημαίνει ότι πληρεί μια από τις δύο προϋποθέσεις”.

Τις τελευταίες ώρες πάντως υπάρχει μια έντονη φημολογία ότι ο Νο1 του κόσμου αναμένεται να ανακοινώσει ότι έχει εμβολιαστεί πλήρως, ωστόσο θα ταξιδέψει στην Αυστραλία χωρίς την οικογένειά του. 

Θυμίζουμε ότι όρος για τη συμμετοχή των παικτών στο Australian Open, είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός όχι μόνο των ίδιων, αλλά και όλης της ομάδας και των συνοδών. 

Το Australian Open θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 17-30 Ιανουαρίου.

Θάνος Σταθόπουλος 

The post ATP: “Το 95% του Top-100 έχει εμβολιαστεί” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα