ATP-WTA: Ακόμα πιο κοντά στη συγχώνευση

Η πιθανή συγχώνευση των δύο ενώσεων συνεχίζει να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, αλλά και σημαντικούς “παίκτες” οι οποίοι φαίνεται να υποστηρίζουν το νέο μεγάλο πρότζεκτ του παγκόσμιου τένις που θα έχει το όνομα “ONE Tennis”. 

Το…προξενιό είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Ιούνιο, με την επενδυτική εταιρεία αμερικανικό-αγγλικών συμφερόντων και πρώην ιδιοκτήτρια της F1, CVC Capitals Parterns να καταθέτει πρόταση ύψους 600 εκ. δολαρίων.

Η προσπάθεια αυτή

έχει ως στόχο τη συγχώνευση εμπορικών, αλλά και αγωνιστικών δραστηριοτήτων δημιουργώντας ένα κοινό καλεντάρι, με τις δύο ενώσεις να έχουν τη στήριξη δύο μεγάλων οικονομικών συμβούλων προκειμένου να αξιολογήσουν την πρόταση, αλλά και την πιθανότητα συγχώνευσης. 

Η ATP συνεργάζεται με την επενδυτική και συμβουλευτική εταιρεία Rothschild & Co. που έχει έδρα το Παρίσι, ενώ η WTA έχει προσλάβει την αμερικανική εταιρεία Allen & Co. Αν και η συγχώνευση δεν είναι εγγυημένη, δείχνει να έχει τη στήριξη βασικών ενδιαφερόμενων. 

Τον περασμένο Ιούνιο ATP και WTA εξέδωσαν δήλωση σχετικά με την μελλοντική συγχώνευση: 

“Η ATP και WTA αναζητούν συνεχώς τρόπους να έρθουν ακόμα πιο κοντά, έτσι ώστε να προσφέρουν μια πιο βελτιωμένη εμπειρία για τους οπαδούς, τους παίκτες, αλλά και για τα τουρνουά.”

“Δουλεύοντας μαζί πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξουν μπροστά μας σημαντικές ευκαιρίες τις οποίες οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε αφού πρώτα τις διερευνήσουμε.”

“Είμαστε σε ένα προκαταρκτικό στάδιο και συνεχίζουμε να αξιολογούμε αυτές τις ευκαιρίες σε συνεννόηση με τους αντίστοιχους ενδιαφερόμενους φορείς μας.”, ανέφερε η ανακοίνωση. 

Η CVC είναι πολύ πιθανό να επικεντρωθεί ιδιαίτερα σε επενδύσεις όσον αφορά τα τουρνουά και τα χρηματικά έπαθλα παικτών, αλλά και σε βελτιωμένες δυνατότητες μετάδοσης. 

Ο ρόλος του Φέντερερ

Η πρόταση συγχώνευσης ATP και WTA ήρθε περίπου ένα χρόνο μετά από το…προφητικό τουίτ του Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος τον Απρίλιο του 2020 είχε γράψει: “Απλά αναρωτιέμαι αν είμαι ο μόνος που σκέφτομαι ότι ήρθε η ώρα ATP και WTA να γίνουν ένα (αγγλικά…ONE).

Just wondering…..am I the only one thinking that now is the time for men’s and women’s tennis to be united and come together as one?

Roger Federer (@rogerfederer) April 22, 2020

Ένα χρόνο αργότερα ήρθε η πρόταση από την CVC για το…ONE Tennis. Οι φήμες, που θέλουν τον Ελβετό να έχει ανάμειξη στο συγκεκριμένο εγχείρημα δεν είναι λίγες, ενώ αρκετοί είναι κι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Φέντερερ θα έχει σημαντικό ρόλο (ίσως κι αυτόν του προέδρου) στο νέο πρότζεκτ…

Θάνος Σταθόπουλος 

The post ATP-WTA: Ακόμα πιο κοντά στη συγχώνευση appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα