Μίχαελ Στιχ: “Οι Big-3 δεν είναι αυθεντικοί”

Ο πρώην  Νο2 του κόσμου, Μίχαελ Στιχ, σε πρόσφατες δηλώσεις του ανέφερε ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Ράφαελ Ναδάλ είναι “αδιαμφισβήτητα οι καλύτεροι παίκτες όλων των εποχών”, αλλά τους λείπουν τα δυνατά συναισθήματα που συνήθιζαν να αποπνέουν οι παίκτες στο γήπεδο.

Ο Στιχ πιστεύει ότι ο κόσμος εστιάζει περισσότερο στις επιτυχίες εντός court, χωρίς να γνωρίζει τους χαρακτήρες και την προσωπικότητα των παικτών, δηλώνοντας ότι του λείπουν οι μέρες που οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου ήταν συναισθηματικοί, ζωηροί και διασκεδαστικοί.

Ομοίως, ο επτά

φορές πρωταθλητής σε Grand Slam, Ματς Βίλαντερ, είχε αναφέρει νωρίτερα φέτος, ότι “θα ήθελε να δει περισσότερα πυροτεχνήματα” μεταξύ του Τζόκοβιτς και του Ντανίλ Μεντβέντεφ. μετά την κοινή τους προπόνηση στο Paris Masters.

Ο άλλοτε χρυσός Ολυμπιονίκης, Στιχ, είπε στην ελβετική γερμανόφωνη εφημερίδα Blick:

“Κάποια στιγμή, όλα είχαν να κάνουν με το τένις καθαρά. Τώρα επίσης. Αναφερόμαστε στην ιστορική επιτυχία και λιγότερο στους ανθρώπους. Δεν ξέρουμε ποιοι είναι πραγματικά οι κορυφαίοι επαγγελματίες του σήμερα. Τι ξέρω σήμερα για τον Ναδάλ, τον Φέντερερ ή τον Τζόκοβιτς ;”.

Για να προσθέσει: “Ο κόσμος τάχθηκε εναντίον του Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Αυτό το ‘μου αρέσει’, ‘δεν μου αρέσει’, ‘είναι τρελός’ ή ‘είναι λαμπρός’, αυτός ο τρόπος σκέψης, χάθηκε. Οι οπαδοί θέλουν να δουν συναισθήματα. Με τον Φέντερερ, τον Ναδάλ και τον Τζόκοβιτς, αδιαμφισβήτητα τους καλύτερους τενίστες όλων των εποχών, μερικές φορές μου λείπει αυτό.

Προσωπικά, μου λείπει η αυθεντικότητα των παικτών στο γήπεδο. Αυτό που καθορίζει τον χαρακτήρα, τα πραγματικά συναισθήματα και τις αντιδράσεις τους”.

Ο Στιχ μάλιστα, αναφέρθηκε και στον Μάρκο Παγδατή, που έσπασε τέσσερις ρακέτες σε έναν αγώνα του Australian Open το 2012 (κόντρα στον Σταν Βαβρίνκα), ως παράδειγμα αυτού του συναισθήματος.

“Έχασε στον 1ο γύρο και δεν αναφέρθηκε ο αγώνας του, παρά μόνο ότι έσπασε τέσσερις ρακέτες στο γήπεδο”, τόνισε.

Δανάη Μασκαλέρη

The post Μίχαελ Στιχ: “Οι Big-3 δεν είναι αυθεντικοί” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα