ITF: Κανένα τουρνουά στην Κίνα το 2022!

Την είδηση επιβεβαίωσε ανώνυμη πηγή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ITF), όπως ανέφερε το πρακτορείο Reuters το βράδυ της Πέμπτης (9/12). Η συγκεκριμένη πηγή δεν έκανε σαφές αν αυτή η απόφαση συνδέεται με την υπόθεση Σουάι Πενγκ. 

Η τελευταία “γεμάτη” σεζόν στην Κίνα ήταν το 2019, πριν από την πανδημία, όπου και φιλοξένησε 25 τουρνουά γυναικών και 15 ανδρών.

“Κανένα τουρνουά ITF World

Tennis Tour για άνδρες ή γυναίκες δεν είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Κίνα το 2022”, δήλωσε στο Reuters η πηγή της ITF χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. 

Η είδηση αυτή έρχεται τέσσερις ημέρες μετά από τις επίσημες δηλώσεις του προέδρου της ITF, Ντέιβιντ Χάγκερτι, ο οποίος είχε δηλώσει ότι η Διεθνής Ομοσπονδία θα συνεχίσει τις εκδηλώσεις της στην Κίνα.

“Ως κυβερνών σώμα του τένις, στηρίζουμε όλα τα δικαιώματα των γυναικών”, είπε ο Χάγκερτι στο BBC. Οι ισχυρισμοί της Πενγκ πρέπει να εξεταστούν και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να βρούμε μια λύση.”

“Αλλά θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η ITF είναι το όργανο διοίκησης του αθλήματος παγκοσμίως κι ένα από τα πράγματα για τα οποία είμαστε υπεύθυνοι είναι η ανάπτυξη της βάσης.”

“Δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε ένα δις ανθρώπους, επομένως θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε εκδηλώσεις, που αφορούν τους νέους, στην Κίνα, αλλά και τις εκδηλώσεις μας για την 3η ηλικία.”, είχε πει ο Χάγκερτι.

Η ITF, για την ώρα δεν έχει δώσει εξήγηση για τη συγκεκριμένη απόφαση, ωστόσο ακολουθεί το δρόμο που άνοιξε η WTA στο να αναστείλει όλα τα τουρνουά στην Κίνα μετά τις κατηγορίες της Πενγκ για σεξουαλική επίθεση από τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ζανγκ Γκαολί. 

Τα ίχνη της πρώην Νο1 του κόσμου στα διπλά, είχαν χαθεί για περίπου τρεις εβδομάδες μετά την ανάρτησή της στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και την κατηγορία εις βάρος του Γκαολί. 

Σε αντίθεση με την WTA, η ITF δεν έχει μεγάλα επαγγελματικά τουρνουά στην Κίνα και επικεντρώνεται περισσότερο σε αναπτυξιακά τουρνουά. 

Θάνος Σταθόπουλος

The post ITF: Κανένα τουρνουά στην Κίνα το 2022! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα