ATP Finals: Συνέχεια της δράσης με Tokyo 1970

Μετά τις νίκες των Ντόμινικ Τιμ και Ράφαελ Ναδάλ στον όμιλο “London 2020”, έρχεται η σειρά του γκρουπ “Tokyo 1970” με τους Τζόκοβιτς, Μεντβέντεφ, Ζβέρεφ και Σβάρτσμαν να ρίχνονται στη μάχη του ATP Finals τη Δευτέρα (16/11).

Στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας (16:00GR), ο κάτοχος πέντε τίτλων στη διοργάνωση, Νόβακ Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον πρωτοεμφανιζόμενο, Ντιέγκο Σβάρτσμαν θέλοντας μια “καθαρή” νίκη με 2-0 που θα του δώσει αέρα πρόκρισης με το “καλημέρα”.

Πέρυσι, ο Σέρβος δεν είχε καταφέρει να ξεπεράσει

τη φάση των ομίλων ενώ η τελευταία χρονιά που κερδισε τον τίτλο στο ATP Finals ήταν πριν από τέσσερα χρόνια (2016).

Τζόκοβιτς και Σβάρτσμαν έχουν βρεθεί αντιμέτωποι πέντε φορές, με τον Νόλε να έχει κερδίσει όλα τα παιχνίδια τους. Από τις πέντε προηγούμενες αναμετρήσεις τους, οι δύο είχαν γίνει σε hard court όπου ο Τζόκοβιτς δεν είχε χάσει ούτε σετ.

“Κόντρα στον Νόλε πρέπει να παίξεις το 100%. Μόνο έτσι μπορείς να τον κερδίσεις και πάλι πρέπει να ελπίζεις ότι δεν θα παίξει το καλύτερό του τένις. Το πρώτο ματς είναι δύσκολο για όλους τους παίκτες οπότε ελπίζω να έχω κάποιες ευκαιρίες και να προσπαθήσω να τις εκμεταλλευτώ” παραδέχθηκε ο Σβάρτσμαν που βρίσκεται στο career high No8 της παγκόσμιας κατάταξης.

Από την άλλη, ο Τζόκοβιτς είπε ενόψει της πρεμιέρα τους στην Ο2: “Ο Ντιέγκο δεν έχει παίξει ποτέ σε αυτό το court κι αυτό ίσως λειτουργήσει υπέρ του καθώς δεν θα έχει πίεση να τα πάει καλά. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση φέτος και έχει πραγματοποιήσει την καλύτερή του χρονιά. Του αξίζει να βρίσκεται εδώ. Τρέφω μεγάλο σεβασμό γιατί είναι ένας σπουδαίος μαχητής και ένας από τους πιο γρήγορους τενίστες στο tour”.

Στο βραδινό ματς του ομίλου (22:00GR), Ντανίλ Μεντβέντεφ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ θα ανανεώσουν το rivalry τους, μόλις μια εβδομάδα μετά τη συνάντησή τους στον τελικό του Paris Masters όπου ο Ρώσος επικράτησε με ανατροπή του σκορ.

Στην αρχή της προϊστορίας τους, ο Ζβέρεφ είχε το πάνω χέρι ξεκινώντας με ένα σερί 4-0, ωστόσο τα τελευταία τρία παιχνίδια τους στο tour, ο Ρώσος έχει δύο νίκες και έχει μειώσει σε 5-2 το συνολικό σκορ.

Πρόκειται για δύο πανομοιότυπους τενίστες, με μεγάλο όπλο το σερβίς τους και τα δυνατά groundstrokes από τη βασική γραμμή.

Ο Ζβέρεφ είναι πρωταθλητής του ATP Finals το 2018 ενώ ο Μεντβέντεφ πέρυσι πραγματοποίησε την παρθενική του εμφάνιση, γνωρίζοντας τρεις ήττες στη φάση των ομίλων.

Το κίνητρο είναι τεράστιο και για τους δύο και το γεγονός ότι διανύουν περίοδο εξαιρετικής φόρμας, μας προϊδεάζει για ένα αμφίρροπο και συναρπαστικό ματς.

Οι νικητές της σημερινής πρεμιέρας στο Tokyo 1970, θα παίξουν μαζί στη 2η αγωνιστική την Τετάρτη.

Εν των μεταξύ, έχει γίνει ήδη γνωστό το πρόγραμμα της Τρίτης, για τη 2η αγωνιστική του γκρουπ “London 2020” την Τρίτη, με πρώτο αγώνα (16:00GR) αυτόν μεταξύ του Ράφαελ Ναδάλ και του Ντόμινικ Τιμ ενώ το βράδυ (22:00GR) θα αναμετρηθούν Τσιτσιπάς-Ρούμπλεφ.

ATP FINALS DRAW | OOP (-2h)

The post ATP Finals: Συνέχεια της δράσης με Tokyo 1970 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα