Παναθηναϊκός: Ο απαραίτητος Χατζηγιοβάννης

Παναθηναϊκός: Ο απαραίτητος ΧατζηγιοβάννηςastiliadΔευ, 11/16/2020 - 10:42

Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός του "τριφυλλιού" είναι ένας από τους 4 παίκτες της ομάδας του που έχουν αγωνιστεί και στα 8 παιχνίδια της ομάδας έως τώρα. Οι άλλοι τρεις είναι οι Καρλίτος, Μακέντα και Διούδης.

Είναι 3ος σε τελικές προσπάθειες, ξεκινώντας όμως αρκετά μακριά από την περιοχή τις προσπάθειές του και έχοντας κατά βάση δημιουργικό ρόλο με δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός

έχει σταθερά στο βασικό του σχήμα (πλέον και σε σχηματισμό 4-4-2) τους Μακέντα και Καρλίτος.

Είναι ένας από τους τρεις "πράσινους" που έχουν ασίστ στο ενεργητικό τους. Μαζί του οι Αϊτόρ και Μαουρίσιο.

Βρίσκεται, μαζί με τον Καρλίτος, στην κορυφή των παικτών με την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε πάσες στο αντίπαλο μισό του γηπέδου αφού από τις 98 που έχει επιχειρήσει οι 67 βρήκαν στόχο.

Το ευδιάκριτο και χωρίς τη βοήθεια των αριθμών παιχνίδι του Παναθηναϊκού από την δική του πλευρά με τη συνεισφορά του Σάντσες φαίνεται και στη στατιστική. Ο Χατζηγιοβάννης είναι πρώτος για την ομάδα του σε ντρίπλες. Δείγμα ότι παίρνει πολύ τη μπάλα στα πόδια του. Η αποτελεσματικότητά του είναι στο 53%. 
Καλύτερο ποσοστό, με λιγότερες όμως προσπάθειες σε ντρίπλες έχει ο Αϊτόρ (77%) αλλά και ο Σάντσες. Ο ακραίος μπακ του "τριφυλλιού" έχει περάσει τον αντίπαλο στο 61% των 13ων προσπαθειών του έως τώρα στη σεζόν.

Η συμμετοχή και σημαντική παρουσία του Τάσου Χατζηγιοβάννη σε όσα προσπαθεί να δημιουργήσει στην επίθεσή του ο Παναθηναϊκός φαίνεται και από τις επαφές του με τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Με δεδομένο πως οι "πράσινοι" έχουν βασικούς Μακέντα και Καρλίτος (δύο φορ δηλαδή) που μετρούν 31 και 29 επαφές με τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, οι 30 του Χατζηγιοβάνη, παίκτη που και εκ της θέσης του στο γήπεδο παίζει περισσότερο στα πλάγια και εξ ανάγκης γυρίζει πίσω για να δημιουργήσει παιχνίδι, είναι μεγάλος αριθμός.

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ The Experts Παναθηναϊκός - Ποδόσφαιρο Off Off astiliad Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Παναθηναϊκός ΕΛΛΑΔΑ Ο Παναθηναϊκός αναζητά βελτίωση και ο Χατζηγιοβάννης είναι μέχρι τώρα από τους σημαντικότερους κρίκους δημιουργίας της επιθετικής του αλυσίδας. Article publish on Δευ, 11/16/2020 - 10:42 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα