ATP Finals: η τέλεια πρεμιέρα για Ναδάλ! – VIDEO

Ο Ραφαέλ Ναδάλ εκμεταλλεύτηκε την πολύ κακή μέρα του Αντρέι Ρούμπλεφ και πήρε μια straight sets νίκη-χρυσάφι που τον κάνει αυτόματα φαβορί για πρόκριση στα ημιτελικά του Nitto ATP Finals.

Πρεμιέρα-όνειρο για τον Ραφαέλ Ναδάλ!

Ο 34χρονος Ισπανός, στην 10η(!) του παρουσία σε ATP Finals (έχει χάσει και άλλες έξι λόγω τραυματισμού), κέρδισε απόλυτα ελεγχόμενα έναν κακό και εντελώς “έξω από τα νερά του” Αντρέι Ρούμπλεφ με 6-3, 6-4 και έκανε ένα τεράστιο βήμα πρόκρισης για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Με το έτερο ματς του

ομίλου να πηγαίνει στα τρία σετ, η straight sets νίκη του Ράφα με απώλεια μόλις επτά games είναι μισό βήμα πρόκρισης στους “4” του τουρνουά αν και έχει ακόμα δουλειά μπροστά του με επόμενο αντίπαλο, την Τρίτη, τον Ντομινίκ Τιμ!

Ο “πρωτάρης” σε Finals Ρούμπλεφ φάνηκε πολύ “ψαρωμένος” στο ντεμπούτο, παρά την απουσία κόσμου και δεν θύμισε σε τίποτα τον τενίστα που έχει φτάσει φέτος σε πέντε ATP τίτλους.

Ο 23χρονος Ρώσος σέρβιρε πολύ άσχημα στο ματς (ειδικά στο πρώτο σετ), το backhand του βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα ενώ ακόμα και το βασικό του όπλο, το forehand, δεν είχε την πυγμή που θα ήθελε.

Όλα αυτά τα εκμεταλλεύτηκε με μια επαγγελματική εμφάνιση ο πολύπειρος Ράφα που θέλει όσο τίποτα άλλο να φτάσει για πρώτη φορά σε έναν τίτλο σε ATP Finals, την τελευταία χρονιά που η διοργάνωση φιλοξενείται στο Λονδίνο.

Ο Ρούμπλεφ σέρβιρε με το σταγονόμετρο πρώτα σερβίς στο πρώτο σετ, με τα ποσοστά του να είναι ακόμα και κάτω του 30% και φυσικά το break για τον Ναδάλ ήρθε.

Ο Ισπανός σέρβιρε, αντίθετα με τον Ρώσο, απίστευτα στο πρώτο σετ (άνω του 80% πρώτα σερβίς) και παρότι δεν απέφυγε κάποια λάθη από τη βασική γραμμή, έφτασε πολύ γρήγορα στο 1-0.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Ρούμπλεφ καθώς συνέχισε τα ίδια λάθη χάνοντας το σερβίς του με το “καλημέρα”.

Αν και έπαιξε κάπως καλύτερα μέχρι το τέλος του ματς, δεν κατάφερε να φτάσει σε break point στο τέλεια δουλεμένο σερβίς του Ναδάλ και τώρα κυνηγάει μία πολύ δύσκολη αποστολή για να προκριθεί στα ημιτελικά.

Θέλει οπωσδήποτε νίκη κόντρα στον επόμενο του αντίπαλο, που είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, κατά προτίμηση στα δύο σετ και όλα αυτά κόντρα σε έναν Τσιτσιπά που “καίγεται” για νίκη μετά την ήττα του από τον Ντομινίκ Τιμ.

ATP FINALS DRAW | OOP (-2h)

Κώστας Αϊτάκης

The post ATP Finals: η τέλεια πρεμιέρα για Ναδάλ! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα