ATP Finals: Με το δεξί στο Τορίνο ο Τζόκοβιτς (vids)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μπορεί να δυσκολεύτηκε για ένα set κόντρα στον Κάσπερ Ρουντ, σ’ ένα παιχνίδι που είχε πολλά κοινά με την πρώτη τους συνάντηση στη Ρώμη (2020), ωστόσο στο 2ο ήταν κυρίαρχος επικρατώντας με 7-6(4), 6-2 μετά από 90 λεπτά. 

Ο Σέρβος ήταν εντυπωσιακός από τη θέση του service, με μικρή εξαίρεση το χαμένο πρώτο service-game του αγώνα, τελειώνοντας το παιχνίδι με 35/39 κερδισμένους πόντους στο 1ο service (90%), ενώ παράλληλα είχε και 10 άσους (κανένα διπλό λάθος).



Από την άλλη ο Ρουντ μπορεί να

έκανε ένα πολύ καλό ξεκίνημα σερβίροντας μάλιστα κατά 10χλμ. περισσότερο από τον μέσο όρο του φέτος (198χλμ./ώρα/188 χλμ./ώρα), όμως τα πολλά αβίαστα λάθη στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης πρόδωσαν τον Νορβηγό στο ντεμπούτο του στα ATP Finals

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλύτερα για τον Ρουντ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το-σχεδόν πάντα-προβληματικό πρώτο service-game του Τζόκοβιτς (1-0). Ο Νορβηγός πήρε προβάδισμα με 3-1, όμως από εκεί και πέρα ο Σέρβος κατέκτησε τα 4 από τα επόμενα 5 games παίρνοντας προβάδισμα με 5-4.

Resolute in defence @DjokerNole #NittoATPFinals pic.twitter.com/NXBGY0OKQI

Tennis TV (@TennisTV) November 15, 2021

Σε εκείνο το σημείο μάλιστα ο Νο1 του κόσμου έχασε δύο set-points με τον Ρουντ να ανταποκρίνεται εξαιρετικά εκνευρίζοντας παράλληλα τον Σέρβο. Το set οδηγήθηκε στο tie-break με τον Τζόκοβιτς να παίρνει τους δύο πρώτους πόντους (2/0), αλλά τον Ρουντ να απαντάει με τρεις συνεχόμενους (3/2) φτάνοντας σε δύο μίνι breaks. 

Ωστόσο, τα πολλά λάθη του Ρουντ (18) σε συνδυασμό με το πολύ καλό service του Τζόκοβιτς, ολοκλήρωσε το 1ο set με 20/21 πόντους (95%) χάρισαν στον Σέρβο το set με 7-6(4), μετά από μία ώρα.

Στο 2ο set o Σέρβος συνέχιζε να πιέζει το service του Ρουντ φτάνοντας πρώτος σε break (1-0), το οποίο “εξαργύρωσε” έστω και δύσκολα κάνοντας το 2-0. Ο Ρουντ κατάφερε να μειώσει σε 2-1, όμως από εκεί και πέρα δέχθηκε ένα ακόμη break με τον Τζόκοβιτς να “καθαρίζει” ουσιαστικά το παιχνίδι (5-1).

Ο Νορβηγός έφτασε στο 2ο hold στο set (5-2), με τον Νο1 του κόσμου να κλείνει εύκολα την αναμέτρηση κατακτώντας την 2η σερί νίκη του κόντρα στον Ρουντ και ξεκινώντας με το δεξί στη διοργάνωση.

Most singles wins in ATP Finals history:

59 – Federer
39 – Lendl
39 – Djokovic @DjokerNole #NittoATPFinals pic.twitter.com/zEdaOlcrbx

Tennis TV (@TennisTV) November 15, 2021

ATP FINALS 2021 SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW l OOP (-1h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post ATP Finals: Με το δεξί στο Τορίνο ο Τζόκοβιτς (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ATP Finals, Τορίνο, Τζόκοβιτς,ATP Finals, torino, tzokovits