H μεγάλη στιγμή για τον Ρουντ και η πρεμιέρα του με Νόλε

Ο Νορβηγός Κάσπερ Ρουντ δήλωσε πως είναι έτοιμος για τα μεγάλα τουρνουά, καθώς θα αντιμετωπίσει το νούμερο 1 του κόσμου Νόβακ Τζόκοβιτς στην πρεμιέρα του τη Δευτέρα στα ATP Finals.

Πρόκειται για τον πρώτο παίκτη από τη Νορβηγία που προκρίνεται στη διοργάνωση. Ο Ρουντ μετά από μια καταπληκτική σεζόν κατάφερε να σκαρφαλώσει στο νούμερο 8 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο 22χρονος κέρδισε 5 τίτλους ATP φέτος (οι 4 στο χώμα) και μάλιστα σημείωσε νίκες απέναντι

στους Ματέο Μπερετίνι και Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο 5-φορές πρωταθλητής του ATP Finals Νόβακ Τζόκοβιτς θα είναι η πρώτη μεγάλη πρόκληση για τον Νορβηγό στο Pala Alpitour, με τον ίδιο να επιμένει πως αισθάνεται πλέον άνετα να παίζει στα μεγαλύτερα και σημαντικότερα γήπεδα του κόσμου.

“Φέτος ήταν ένα μεγάλο βήμα για μένα, νιώθω πιο άνετα στη μεγάλη σκηνή. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα στάδια του ATP Tour” δήλωσε ο Ρουντ στους δημοσιογράφους.

“Αισθάνομαι καλά σε αυτό το κορτ και ανυπομονώ για την Δευτέρα. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στο συγκεκριμένο όμιλο’’.

Ο Ρουντ θα αντιμετωπίσει επίσης τον Τσιτσιπά και τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ στον Πράσινο Όμιλο με τους δύο πρώτους να προκρίνονται στα ημιτελικά.

“Νιώθω συναρπαστικά (καθώς είναι) ο πιο σκληρός παίκτης που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς στον κόσμο. Ξέρει τη ρουτίνα και έχει κερδίσει πολλές φορές τη διοργάνωση. Κέρδισε σχεδόν τέσσερα Grand Slams φέτος και μόνο ένας παίκτης τον σταμάτησε. Παρακολούθησα τον τελικό του US Open, οπότε μπορώ να ρωτήσω τον Ντανίλ (Μεντβέντεφ) πώς τον νίκησε! Ο Νόβακ είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης χωρίς σχεδόν καμία αδυναμία. Θα προσπαθήσω να απολαύσω τη στιγμή, αλλά ξέρω ότι έχω δύσκολο έργο μπροστά μου τη Δευτέρα”.

Ο Ρουντ εξασφάλισε τη θέση του στο Τορίνο στο Masters του Παρισιού αυτόν τον μήνα και είπε ότι άφησε πίσω του την πίεση που του προκαλούσε η συνεχής παρακολούθηση της παγκόσμιας κατάταξης και της πορείας των αντιπάλων του.

“Υπήρχαν πολλά νεύρα και πίεση”, τόνισε. “Είναι το ντεμπούτο μου (στο Τορίνο) και θα ήθελα να παίξω ξανά σε αυτό το τουρνουά, αλλά προς το παρόν θα απολαύσω τη στιγμή. Θέλω να παίξω τους επόμενους τρεις αγώνες μου χωρίς άγχος, γιατί τους τελευταίους μήνες υπήρχε υπερβολική πίεση”.

Το ματς του Ρουντ με τον Τζόκοβιτς θα διεξαχθεί την Δευτέρα στις 15:00GR και είναι η δεύτερη μεταξύ τους αναμέτρηση, μετά τη δύσκολη νίκη του Νόλε στα ημιτελικά του Rome Masters το 2020 (7-5, 6-3).

ATP FINALS 2021 SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW l OOP (-1h)

Δανάη Μασκαλέρη

The post H μεγάλη στιγμή για τον Ρουντ και η πρεμιέρα του με Νόλε appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα