ATP Finals: Με χαμηλές προσδοκίες στο Τορίνο ο Ρούμπλεφ

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ διατηρεί χαμηλές τις προσδοκίες του για τους επερχόμενους τελικούς της ATP ελπίζοντας ότι αυτό θα διώξει την πίεση που αναμένεται να αντιμετωπίσει στη διοργάνωση του Τορίνο

Ο Νο5 του κόσμου στοχεύει να τελειώσει τη σεζόν σε υψηλό επίπεδο μετά από μια εξαιρετική χρονιά στην οποία κέρδισε τον πρώτο τίτλο καριέρας ATP Masters 1000 στο Μόντε Κάρλο, τον περασμένο Απρίλιο. 

Ο Ρώσος κέρδισε επίσης τον τίτλο

στο Bastad Open και ήταν φιναλίστ σε ακόμα τέσσερα τουρνουά μέσα στο 2023, ενώ σε επίπεδο Grand Slam έφτασε στην 8άδα στα 3 από αυτά, με τη μοναδική εξαίρεση να είναι στο Roland Garros όπου αποκλείστηκε στον 3ο γύρο. 

Στο Τορίνο έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον μεγαλύτερο τίτλο στην καριέρα του αντιμετωπίζοντας τους 7 καλύτερους στην κατάταξη του Tour. Μέχρι στιγμή φέτος έχει ρεκόρ 5-7 απέναντι στους Top-10 παίκτες ελπίζοντας να πετύχει ακόμα μερικές, με το “κλειδί” να είναι οι χαμηλές προσδοκίες. 

“Αποτρέπει την πίεση”, είπε. “Φυσικά αν παίξω με Τζόκοβιτς ή Αλκαράθ θα κάνω ό,τι μπορώ για να προσπαθήσω να τους ανταγωνιστώ και να έχω την ευκαιρία να τους κερδίσω. Αλλά είναι πολύ δύσκολο γιατί είναι καλύτεροι από μένα και το δείχνουν ήδη για πολλά χρόνια. Οπότε θα δούμε. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να παίξω το καλύτερο τένις μου.”

Αυτή θα είναι η 4η φορά που ο Ρούμπλεφ θα αγωνιστεί στα ATP Finals με την καλύτερη πορεία του να έρχεται πριν από 12 μήνες όπου έφτασε στα ημιτελικά γνωρίζοντας την ήττα από τον Κάσπερ Ρουντ. Το 2020 και 2021 έμεινε εκτός νοκ-άουτ αγώνων σημειώνοντας μόλις μια νίκη στη φάση των ομίλων. 

“Πέρσι ήταν μια εξαιρετική στιγμή για μένα να βρίσκομαι στους ημιτελικούς σε ένα από τα πιο σημαντικά τουρνουά τένις. Το να είμαι μέρος της 4άδας ήταν κάτι το ξεχωριστό. Θυμάμαι όταν προκρίθηκα ήταν κάτι τρελό.”

“Ωστόσο, αυτό δεν πρόκειται να συμβαίνει συνέχεια. Φυσικά θα κάνω τα πάντα για να φτάσω και πάλι εκεί, αλλά θα δούμε. Υπάρχουν καλύτεροι παίκτες από μένα. Όλοι θέλουν να κερδίζουν και όλοι παίζουν εξωπραγματικά.”

Τα ATP Finals θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 12-19 Νοεμβρίου.

The post ATP Finals: Με χαμηλές προσδοκίες στο Τορίνο ο Ρούμπλεφ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα