Μίλμαν: Αποσύρεται από το τένις μετά το Australian Open

O Αυστραλός Τζον Μίλμαν αποκάλυψε ότι το Australian Open του 2024 θα είναι και το τελευταίο τουρνουά στην καριέρα του λόγω των συνεχόμενων τραυματισμών του. Αυτή τη στιγμή ο 34χρονος βρίσκεται στο Νο436 του κόσμο και επιβεβαίωσε ότι θα συμμετάσχει στο United Cup και στη συνέχεια ελπίζει να προκριθεί στο Australian Open

“Το

σώμα μου είναι διαλυμένο”, είπε ο Μίλμαν στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο κανάλι 9News Quennsland. “Ήταν μια φανταστική καριέρα, αλλά είμαι έτοιμος να δοκιμάσω κάτι άλλο.”

“Νομίζω ότι στο τέλος κάθε χρονιάς αξιολογείς σε ποιο σημείο βρίσκεσαι σωματικά και πνευματικά. Στο τέλος της περασμένης χρονιάς και αφού είχα μια ενθαρρυντική αρχή στο Australian Open ήμουν έτοιμος να μπω ξανά δυνατά στο Tour, όμως ο ένας τραυματισμός μετά τον άλλον στη μέση σταμάτησε τη σεζόν για μένα.”

All good things come to an end.
After the upcoming Australian Summer I’ll be retiring from professional tennis.
I’m incredibly grateful for all the support I’ve had throughout my career.
It’s been a thrilling ride living out a dream I had as a kid. pic.twitter.com/BFru6Wjwgn

John Millman (@johnhmillman) November 9, 2023

“Πιστεύω, με τον τρόπο που αγωνίζομαι, ότι πρέπει να παίζω 11 μήνες το χρόνο, αλλά αυτό πλέον δεν μπορώ να το κάνω. Μπορω να παίξω σε υψηλό επίπεδο, αλλά όχι καθημερινά.”

“Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το επίπεδό μου είναι μέσα στο Top-100, αλλά οι χρόνιοι τραυματισμοί πλέον έχουν συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου κι αυτό ήταν το πιο απογοητευτικό πράγμα, γνωρίζοντας ότι το επίπεδό μου είναι αρκετά καλό, αλλά το σώμα μου δεν συνεργάζεται.”

“Προέρχομαι από μια ταπεινή και σκληρά εργαζόμενη οικογένεια και ελπίζω ότι αυτό το έδειξα και μέσα στο court. Ειμαι κάποιος που θα μπορούσε να φύγει από το τένις ξέροντας ότι έχει δώσει τα πάντα. Δεν υπήρξα εκείνος ο καταπληκτικός ταλαντούχος νεαρός και πολλοί δεν πίστευαν ότι θα έκανα κάποια καριέρα στο τένις. Αλλά δούλεψα πάνω σε αυτό. Είχα ένα στόχο: Να βγάλω τα πάντα μέσα από το παιχνίδι μου κι ελπίζω ότι ο κόσμος αυτό να το είδε.”

Η κορυφαία χρονιά του Μίλμαν ήταν αναμφίβολα το 2018 όπου είχε και το καλύτερο πλασάρισμα στην παγκόσμια κατάταξη (Νο33), ενώ ήταν και η η χρόνιά που έκανε τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του αποκλείοντας τον Νο1 (τότε) του κόσμου Ρότζερ Φέντερερ στο US Open φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά. 

Συμμετείχε σε μόλις τρεις τελικούς στην καριέρα του, από τους οποίους κατέκτησε έναν τίτλο τον Νοέμβριο του 2020 στο Astana Open κερδίζοντας τον Γάλλο Αντριάν Μαναρινό με 7-5, 6-1. 

The post Μίλμαν: Αποσύρεται από το τένις μετά το Australian Open appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μίλμαν, Αποσύρεται, Australian Open,milman, aposyretai, Australian Open