ATP Challenger Tour: Αύξηση 60% στα prize money το ’23

Τα χρηματικά έπαθλα στο Challenger Tour θα αυξηθούν κατά 60% το επόμενο έτος συγκριτικά με το 2022, ως μέρος ενός σχεδίου για την ενίσχυση των κερδών για τους παίκτες που βρίσκονται χαμηλότερα στην κατάταξη, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το ATP Tour.

Για τη σεζόν του 2023, το συνολικό χρηματικό έπαθλο στο Challenger Tour θα αυξηθεί στα 21,1 εκατομμύρια δολάρια από 13,2 εκατομμύρια δολάρια το 2022, με το καλεντάρι του επόμενου έτους να έχει επίσης 12 περισσότερα τουρνουά της δεύτερης κατηγορίας, από 183 που είναι τώρα.

“Το

Challenger Tour είναι ένας βασικός πυλώνας του ανδρικού επαγγελματικού τένις. Η σημερινή ανακοίνωση είναι ένα κρίσιμο βήμα προς τα εμπρός για ολόκληρο το τενιστικό οικοσύστημα”, δήλωσε ο πρόεδρος της ATP, Αντρέα Γκαουντένζι.

“Το νέο σχέδιο αυξάνει τις δυνατότητες κερδών για τους αθλητές και βελτιώνει την ισορροπία των κατηγοριών τουρνουά, των επιφανειών και των περιοχών. Η υγεία του ATP Challenger Tour είναι κρίσιμης σημασίας για το μέλλον του αθλήματος μας και η εις βάθος ανασκόπησή μας αποκάλυψε σημαντικές ευκαιρίες για την ενίσχυση αυτής της διαδρομής. Ενώ ακολουθούμε μια μακροπρόθεσμη προσέγγιση για την ανάπτυξη του Challenger Tour, αυτές οι αλλαγές θα δώσουν μια άμεση ώθηση από το 2023 και μετά” πρόσθεσε ο ισχυρός άνδρας του επαγγελματικού τένις.

The post ATP Challenger Tour: Αύξηση 60% στα prize money το ’23 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ATP Challenger Tour, Αύξηση 60, ’23,ATP Challenger Tour, afxisi 60, ’23