ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Σαμόλης: "Το Ψυχικό μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό"

Το Ψυχικό συνέχισε την εξαιρετική του πορεία στο φετινό πρωτάθλημα της Β'Εθνικής με νίκη επί του Αετού (65-71) για την 16η αγωνιστική και ήδη ρίχνει... κλεφτές ματιές στην Α2, καθώς βρίσκεται μόνο πρώτο στη βαθμολογία.

Μετά το τέλος του αγώνα ο βοηθός προπονητή του Ψυχικού Σπύρος Σαμόλης, μίλησε στο superbasket.gr για τον αγώνα με τον Αετό και την πορεία της ομάδας του.

-Σήμερα πετύχατε μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι στον μέχρι πρότινος αήττητο στην έδρα του Αετό. Πού πιστεύετε

ότι κρίθηκε το ματς;

"Το παιχνίδι κρίθηκε στη συγκέντρωση που δείξαμε στην άμυνα ιδιαίτερα στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα. Καταφέραμε να πάρουμε κρίσιμα ριμπάουντ και να είμαστε εύστοχοι στις ελεύθερες βολές. Αυτά τα δύο στοιχεία έγειραν την πλάστιγγα προς το μέρος μας και μας βοήθησαν να φτάσουμε στη νίκη που τη θέλαμε πάρα πολύ για να διατηρηθούμε στη πρώτη θέση".

-Στην αρχή της σεζόν είχατε βάλει σαν πρωταρχικό στόχο τη σωτηρία. Μετά από 16 αγωνιστικές οδηγείτε την κούρσα του πρωταθλήματος. Περιμένατε μια τέτοια εξέλιξη;

"Κανένας δεν περίμενε ότι στην 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος θα είχαμε μόλις μία ήττα. Αρχίσαμε δυναμικά την πορεία μας στο πρωτάθλημα και διαπιστώσαμε ότι η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες να κάνει πρωταθλητισμό. Αφού έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο θα δουλέψουμε ακόμα περισσότερο στη συνέχεια για να μείνουμε πρώτοι μέχρι το τέλος".

-Πόσο αρμονική είναι η συνεργασία σας με τον προπονητή της ομάδας Γιώργο Ρεμεντέλα;

"Τον Γιώργο τον είχα προπονητή και σαν παίκτης και ξέρω πολύ καλά τον τρόπο που δουλεύει. Έχει δεθεί πολύ με την ομάδα και προσπαθεί για το καλύτερο. Επειδή ηλικιακά είμαι πιο κοντά με τους παίκτες προσπαθώ να του επισημαίνω κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν με τα παιδιά και τον τρόπο που πρέπει να τα προσεγγίζουμε για να πάρουμε το 100% από τον καθένα τους. Και οι δύο ασχολούμαστε πολύ με τη τακτική και το scouting. Η σχέση μας και η συνεργασία μας είναι άριστη. Γενικά στο Ψυχικό το κλίμα είναι άψογο για να δουλέψει κάποιος, ιδιαίτερα όταν κάνει τα πρώτα προπονητικά του βήματα. Είμαστε μια οικογένεια, μια γροθιά και αυτό είναι το πιο σημαντικό".

-Ποια είναι η γνώμη σας για το επίπεδο της κατηγορίας;

"Το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό και όλα τα παιχνίδια θέλουν προσοχή. Φέτος υπάρχει και η ιδιαιτερότητα των δύο ομίλων γεγονός που μας διευκολύνει επειδή οι περισσότεροι αγώνες είναι εντός λεκανοπεδίου. Από την άλλη όμως, είναι κρίμα που δεν έχουμε ταξίδια στην επαρχία. Μας λείπει η αίσθηση της «αποστολής», του ταξιδιού που θα μας έφερνε ακόμα πιο κοντά σαν ομάδα".

Keywords
Τυχαία Θέματα