ΠΑΟΚ | Η Ελληνοσερβική φιλία με το πινέλο του Διγενή...

Η έκθεση ζωγραφικής «Η Ελληνοσερβική φιλία με το πινέλο του Διγενή», του γνωστού Μακεδόνα ζωγράφου Θανάση Διγενή με την υποστήριξη της ΚΑΕ ΠΑΟΚ πραγματοποιήθηκε της Τετάρτης (26/6).

"Ποτέ δεν περίμενα ότι θα ερχόταν μία ημέρα που θα μιλούσα για μία έκθεση ζωγραφικής. Μία μέρα πήρε τηλέφωνο αυτός ο άγιος άνθρωπος στα γραφεία της ομάδας, τυχαία σήκωσα εγώ το τηλέφωνο και μου παρουσίασε την ιδέα του να γίνει μία έκθεση ζωγραφικής και να βοηθήσει και την ομάδα. Μου

εξήγησε και την αγάπη του για τον σέρβικο λαό, η οποία υπάρχει εδώ και 30 χρόνια. Ελπίζω ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και θα την ακολουθήσουν κι άλλοι. Ευχαριστούμε τον Θανάση Διγενή για την προσφορά του στην ομάδα και ότι έχει κάνει. Τον θεωρώ πλέον αδελφό μου", ανέφερε στη σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς.

Ο Θανάσης Διγενής από την πλευρά του είπε προς τους εκλεκτούς καλεσμένους: "Ηθελα να απλώσω το χέρι μου στον αθλητισμό που έχω ένα δέσιμο δυνατό με την ομάδα που λέγεται ΠΑΟΚ, γιατί οι ρίζες μου είναι από την Κωνσταντινούπολη. Τη λέξη αγάπη και τη φιλία την αληθινή την έχω γνωρίσει στον σερβικό λαό. Μου έμαθαν να βλέπω ένα δέντρο μέσα από τη σκιά του. Ο σερβικός λαός δεν χρειάζεται χρήματα αλλά αληθινή αγάπη. Είναι αδέλφια μου. Για αυτό και παρουσίασα σήμερα τα έργα μου εδώ για να μπορέσω να περάσω το μήνυμα στον σερβικό λαό και μαζί να βοηθήσουμε και την ομάδα του ΠΑΟΚ".

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο Γενικός Πρόξενος της Σερβικής Δημοκρατίας κ. Σίνισα Πάβιτς και ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας κ. Αλεξέι Ποπόφ.

Η έκθεση «Η Ελληνοσερβική φιλία με το πινέλο του Διγενή» είχε διάρκεια μόνο μία ημέρα Τετάρτη (26/6), αλλά όσα από τα έργα που παρουσιάστηκαν συνεχίζουν να είναι διαθέσιμα, θα διατίθενται και στη συνέχεια ύστερα από επιθυμία του Θανάση Διγενή και προκειμένου τα έσοδα να δοθούν στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

Η έκθεση φιλοξενήθηκε στην αίθουσα «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» στο ξενοδοχείο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ» και πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της εταιρία τηλεπικοινωνιών Cyta Ελλάδας και του ραδιοφωνικού σταθμού ΠΑΛΜΟΣ 96,5.

Keywords
Τυχαία Θέματα