ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | "Ζοτς": "Οποια απόφαση κι αν πάρουν θα είμαι μαζί τους"

Περήφανος για την πορεία του Παναθηναϊκού ως το Φάιναλ Φορ της Πόλης δήλωσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με το ρωσικό ενδιαφέρον για την εξαγορά της "πράσινης" ΚΑΕ.

"Έπειτα από ένα δύσκολο καλοκαίρι με όλα τα προβλήματά μας, είμαστε σήμερα εδώ να μιλήσουμε για

το φάιναλ φορ. Έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε υπερήφανοι. Η χρονιά είναι πολύ καλή για εμάς. Είμαι υπερήφανος με το πώς αγωνίστηκαν οι παίκτες, ώστε να φτάσουμε εδώ. Ήδη έχουμε κατακτήσει έναν τίτλο, θα συμμετάσχουμε και στους Τελικούς της Α1, συν σε ακόμη ένα φάιναλ φορ. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε υπερήφανοι. Αυτό που με γέμισε υπερηφάνεια είναι η αντίδραση των παικτών μου απ' το καλοκαίρι μέχρι τώρα. Παρότι είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, θα πρέπει να σκεφτούμε ότι έχουμε την ευκαιρία, αν το θέλουμε, να κάνουμε κάτι καλύτερο. Θα αγωνιστούν οι ομάδες που ήταν και στο φάιναλ φορ του 2009. Η μόνη διαφορά είναι πως αντιμετωπίζουμε πρώτα την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αυτός ο ημιτελικός είναι το... δικό μας φάιναλ φορ", είπε αρχικά ο Σέρβος τεχνικός και συνέχισε:

"Την αντιμετωπίσαμε δύο φορές στην κανονική περίοδο κι ηττηθήκαμε αμφότερες. Στην Αθήνα αγωνιστήκαμε καλά κι όλοι θυμούνται πως ηττηθήκαμε στην παράταση. Στη Μόσχα σκοράραμε 49 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, αλλά τα πάντα κρίθηκαν στο 14-0 σε 2 λεπτά που έκανε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη συνέχεια. Είναι προφανές πως, αν θέλουμε να τα πάμε καλύτερα, θα πρέπει να αγωνιστούμε σε υψηλότερο επίπεδο. Αυτό προσπαθούμε τις τελευταίες ημέρες, να προετοιμαστούμε για να σταματήσουμε τους βασικούς δημιουργούς της και να παίξουμε καλύτερη επίθεση. Αναμφίβολα είναι μία πολύ καλή ομάδα με εξίσου καλό ρόστερ. Αντέδρασα καλά το καλοκαίρι, γιατί ήταν πλήγμα να μη προκριθεί στο ΤΟΡ 16 του 2011. Υπέγραψαν τον Κιριλένκο, τον Κρστιτς, τον Λαβρίνοβιτς, τον Μέχια και τον Τεόντοσιτς. Ήταν εύκολο να αναγνωρίζει ποιος ο στόχος τους και μέχρι στιγμής έχουν παίξει πολύ καλά. Επαναλαμβάνω πως πρέπει να παίξουμε πολύ καλά και στα 40 λεπτά, με συγκέντρωση, έχοντας στο μυαλό μας και τις δύο ήττες. Ούτως ή άλλως οι παίκτες μου θα έχουν κίνητρα. Δεν έχουμε προβλήματα, όλοι είναι καλά. Θα κάνουμε μία προπόνηση σήμερα, δύο αύριο και την Τετάρτη το πρωί θα αναχωρήσουμε για την Κωνσταντινούπολη, όπου έχουμε προγραμματισμένη προπόνηση στις 19:00".

Για την συνήθεια της ΤΣΣΚΑ Μόσχας να προπονείται την ώρα του τζάμπολ:

"Δεν με απασχολεί. Μία χαρά είναι η ώρα του τζάμπολ. Μετά έχεις και χρόνο να βγεις να διασκεδάσεις, αν κερδίσεις. Αν κι είτε κερδίσεις είτε χάσεις, ο Παναθηναϊκός έχει τόσα τρόπαια. Δεν τα βρίσκεις αλλού στην Ευρώπη".

Για την πιθανή εξαγορά της ΚΑΕ από Ρώσους επιχειρηματίες:

"Δεν έχουμε ιδέα τι συμβαίνει. Τι να κάνουμε; Να πιάσουμε ένα και τον ρωτήσουμε τι συμβαίνει; Θα το ξαναπώ: Δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει. Δεν μου έχει μιλήσει κανείς. Αν είμαστε ένα μήνα πριν απ' το τέλος της σεζόν και δεν ξέρεις τι θα γίνει, τι να σκεφτείς; Γεια σας! Αυτό θα πρέπει να είναι ένα έξτρα κίνητρο, ότι είναι το τελευταίο φάιναλ

Keywords
Τυχαία Θέματα