ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Το... τίμημα της "ερυθρόλευκης" κορυφής

Ο Ολυμπιακός κατόρθωσε πέρσι να σκαρφαλώσει στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης, με τον ισολογισμό της ΚΑΕ ο οποίος δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες να αποκαλύπτει ότι οι αδερφοί Αγγελόπουλοι ξόδεψαν 13,2 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να δουν στο υψηλότερο σκαλί την ομάδα τους.

Η δημοσίευση του ισολογισμού της ερυθρόλευκης ΚΑΕ

αναδεικνύει και τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία για τους Πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης και τους αδερφούς Αγγελόπουλους.

Με βάση τα όσα διαβάζει κανείς, λοιπόν, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κατάκτηση της Ευρωλίγκας αλλά και του ελληνικού Πρωταθλήματος στοίχισε στους δύο ιδιοκτήτες 13,2 εκατομμύρια ευρώ.

Το συνολικό αγωνιστικό μπάτζετ της ομάδας από 26.497.379,45 ευρώ την περίοδο 2010-2011, έπεσε σε 17.988.229,80 ευρώ στη χρονιά που πέρασε, καθώς υπήρξαν περικοπές και απαλλαγές του Ολυμπιακού από μεγάλα συμβόλαια.

Τα λειτουργικά και τα έκτακτα έξοδα της πειραϊκής ΚΑΕ ηταν κοντά στα 3.500.000 ευρώ. Επιπλέον, τα συνολικά έσοδα ήταν λίγο πάνω από 8 εκ ευρώ και έτσι οι "ζημιές" έφτασαν τα 13.258.761 ευρώ, οι οποίες καλύφθηκαν από τον Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο με ακόμα μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Κι όλα αυτά, στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που πλήττει εδώ και καιρό τη χώρα μας. Να σημειώσουμε ότι από το ξεκίνημα της ενασχόλησής τους με το μπάσκετ του Ολυμπιακού, υπολογίζεται πως τα δυο αδέρφια έχουν ξοδέψει περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα