ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Στην άκρη προβλήματα και Παναθηναϊκός...

Μονόδρομος είναι η νίκη για τον Ολυμπιακό στο αποψινό (31/1, 21:45, NS3) παιχνίδι απέναντι στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στο ΣΕΦ, για την 6η αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας. Η ομάδα του Μπαρτζώκα θα προσπαθήσει να αφήσει στην άκρη τα προβλήματα αλλά και το προσεχές ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την Α1, με στόχο να κόψει ακόμα περισσότερο τα... φτερά των Τούρκων.

Οι "ερυθρόλευκοι" προέρχονται

από την πρώτη ήττα τους στο ελληνικό Πρωτάθλημα με υπεύθυνο τον ΠΑΟΚ και στο στρατόπεδο των Πειραιωτών επικρατεί προβληματισμός, αν συνυπολογίσουμε και το σοκ με τον τραυματισμό του Βαγγέλη Μάντζαρη, ο οποίος θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Την περασμένη εβδομάδα οι Πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης έφυγαν με σπουδαίο διπλό από τη "Nokia Arena" του Τελ Αβίβ κόντρα στη Μακάμπι, ωστόσο το αποτέλεσμα αυτό θα πάει... στράφι σε περίπτωση που σήμερα δεν κατακτηθεί το ροζ φύλλο απέναντι στη Φενέρ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας καλείται να βρει λύση εκ των έσω στο πρόβλημα με τον Μάντζαρη, με τον Δημήτρη Κατσίβελη που θα μπορούσε να αποτελέσει μία επιλογή για την περιφέρει να τίθεται εκτός λόγω τραυματισμού. Αντίθετα, θετικό στοιχείο για τον Ολυμπιακό είναι η επιστροφή των Τζος Πάουελ και Έισι Λο, οι οποίοι αναμένεται να συμπεριληφθούν κανονικά στην αποστολή και να δώσουν σημαντικές λύσεις στο παιχνίδι της ομάδας τους, που μετράει 2 νίκες και 3 ήττες μέχρι στιγμής.

Από την άλλη, οι Τούρκοι έρχονται στο ΣΕΦ με ρεκόρ 1-4 και θέλουν πάση θυσία τη νίκη, ώστε να αναπτερώσουν τις ελπίδες τους για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι "πονοκεφαλιάζει" διότι δεν θα έχει στη διάθεσή τους τους τραυματίες Ομέρ Ονάν και Εμίρ Πρέλντζιτς, ωστόσο κανονικά θα αγωνιστούν οι ΜακΚάλεμπ, Μπατίστ, Σάτο, Άντερσεν και Μπογκντάνοβιτς, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες αντιμετώπισαν μικροπροβλήματα.

Να σημειώσουμε ότι οι δύο πρώην παίκτες του Παναθηναϊκό, Μάικ Μπατίστ και Ρομέιν Σάτο, θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό μετά τη φυγή τους από τους "πράσινους".

Διαιτητές της αποψινής αναμέτρησης θα είναι οι Φερνάντο Ρόκα (Πορτογαλία), Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία) και Λουίς Λόπες (Πορτογαλία).

Keywords
Τυχαία Θέματα