ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Μπαρτζώκας: «Δεν θα πάρουμε παίκτη»

Πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τη Ζιέλονα Γκόρα (15/11, 19:00), με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να αποκτηθεί παίκτης για τη θέση του Σίμονς.

«Αύριο ολοκληρώνουμε τον α΄γύρο της Ευρωλίγκας. Ελπίζουμε με μια καλή και πειστική εμφάνιση και με νίκη. Αυτήν την στιγμή κοιτάμε δύο πράγματα. Το ένα είναι ο αντίπαλος. Οπως κάθε αντίπαλος

στην Ευρωλίγκα απαιτεί σεβασμό. Δεν είναι αμελητέα πόσοτητα. Είναι μια ομάδα που έχει συνηθίσει να κερδίζει στο πρωτάθλημά της. Το δεύτερο είναι να καλύψουμε το κενό, εκτός του Μαυροειδή που είναι μόνιμο.

Καταρχήν να πούμε πως η λάμψη της Ευρωλίγκας αποτελεί πολύ μεγάλο κίνητρο για κάθε παίκτη. Το να παίζεις απέναντι στον Πρωταθλητή Ευρώπης είναι έξτρα κίνητρο. Έχει κάποιους Πολωνούς διεθνείς με ικανότητα, αλλά και ξένους που της δίνουν ποιότητα. Της έφυγε ο Χοτζ που ήταν βασικός και πήγε στην Κάχα, αλλά και πάλι έχει ποιότητα. Υπάρχουν ειδικές συνθήκες στο παιχνίδι. Η Ζιέλονα έχει πιθανότητες να περάσει, ευχαριστιούνται τα ματς και παίζουν με μεγάλο κίνητρο. Εάν εμείς, όμως, είμαστε όπως πρέπει, νομίζω θα κερδίσουμε και δεν θα μας βάλει προβλήματα η αντίπαλο μας, κάτι που είναι και το ζητούμενο.

Είναι σημαντικό ότι έχουμε αρχίσει με τέσσερις νίκες. Είμαστε σε διαφορετική φάση από πέρσι. Βέβαια η περσινή εμπειρία μας έδειξε πως εάν έχεις δυσκολίες από την αρχή και τις αντιμετωπίζεις θετικά, μπορεί να έχεις κέρδη στο μέλλον. Φτάσαμε στο Φάιναλ Φορ και ήμασταν έτοιμοι. Βέβαια ο όμιλος μας δεν είναι εύκολος. Είναι ένας αρκετά ισορροπημένος όμιλος με ομάδες όπως η Μπάγερν και η Μάλαγα που τις έχουμε εκτός έδρας στο δεύτερο γύρο.

Στο μυαλό μας τώρα θέλουμε να κάνουμε ροτέισιον. Δεν θέλουμε να παίζει κανείς πάνω από 25 λεπτά, μην ξεχνάτε πως πολλοί παίκτες μας είναι διεθνείς και είχαν αρχίσει προετοιμασία από τον Ιούλιο. Εμείς κοιτάμε να απλώσουμε το ρόστερ μας, δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε κανέναν και θέλουμε να τους έχουμε όλους έτοιμους πιο μετά, στο TOP-16, να είναι στο ίδιο επίπεδο φόρμας αν γίνεται.

Αυτό που εννοούσα είναι η εισήγηση μου στη διοίκηση ήταν να μην πάρουμε παίκτη. Δεν έχουμε πρόθεση να πάρουμε παίκτη, θέλουμε να πάμε όπως είμαστε. Η απουσία του Σίμονς είναι μεγάλη. Σκεφτείτε πως και οι προπονήσεις μας είναι πολύ δυνατές και σε κάποια σημεία είναι πιο δυνατές από κάποια παιχνίδια ελληνικού πρωταθλήματος και ορισμένες φορές σε επίπεδο αγώνα Ευρωλίγκας. Η βελτίωση του Μπέγκιτς που καθημερινά βελτιώνει την φυσική του κατάσταση, αλλά και η βελτίωση του Αγραβάνη, μας κάνει αισιόδοξους», υπογράμμισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που πρόσθεσε:

«Καταρχήν για τον Μαυροειδή είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένος. Από πέρσι μπήκε σε μια διαδικασία. Αυτή τη στιγμή έχει πρόβλημα υγείας και γι’ αυτό άλλωστε δεν παίζει. Για εμάς η υγεία είναι το πιο σημαντικό πράγμα για τους αθλητές μας. Ποτέ δεν πιέζουμε κάποιον να παίξει. Ο Δημήτρης βρίσκεται σε μια διαδικασία και καθημερινά προσπαθεί να βελτιώσει το σώμα του και το πόδι του. Για εμάς λοιπόν είναι μια απουσία και θα τον περιμένουμε όσο χρειάζεται για να γίνει καλά. Είναι διαφορετική η περίπτωση του Μαυροειδή με εκείνη του Βασιλόπουλου, είναι δύσκολο ψυχολογικά. Την ώρα που αρχίζουν οι συμπαίκτες του να κάνουν προπόνηση εκείνος πηγαίνει στο γυμναστήριο για ενδυνάμωση χωρίς να έχει επικοινωνία με τους συμπαίκτες του και συναγωνισμό. Είναι πολύ δύσκολο. Εμείς αυτό που ζητάμε πάνω από όλα είναι η υγεία για τους αθλητές. Και πέρσι είχαμε πληγεί αρκετά από τραυματισμούς.

Θέλω να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος από το επίπεδο προπόνησης και την ένταση της και θέλω να σας πω ότι μετά από κάθε προπόνηση τα παιδιά μένουν στο παρκέ και κάνουν έξτρα προπόνηση. Κάτι που είναι υγεία, τα παιδιά έχουν κίνητρο, κάτι που θα μας οδηγήσει πολύ ψηλά.

Ο Σλούκας δεν έχει κάτι “πονηρό”, αλλά κρίθηκε σκόπιμο να προφυλαχθεί για να είναι απόλυτα έτοιμος στη συνέχεια.

Δεν υπάρχει κανένα έξτρα άγχος από το γεγονός πως είμαστε αήττητοι έως τώρα. Φυσικά και θέλουμε συνέχεια να κερδίζουμε και εάν χάσουμε θα στεναχωρηθούμε. Δεν συμμερίζομαι τις απόψεις ότι ο Ολυμπιακός φορμαρίστηκε νωρίς. Μπορείτε να δείτε ότι πολλοί παίκτες τώρα βρίσκουν σιγά-σιγά τη φόρμα τους. Ο Λο είχε μείνει εκτός λόγω τραυματισμού, ο Λοτζέσκι και αυτός μπήκε αργότερα στην προετοιμασία. Ο Σπανούλης ήρθε με τραυματισμό από την Εθνική, μετά έπαθε γαστρεντερίτιδα. Ο Πέτγουεϊ έμεινε εκτός από το ματς με τη Μπάγερν και ο Μπέγκιτς είχε πρόβλημα στη μέση. Απλά νιώθω πως τα παιδιά έχουν μεγαλύτερο ταβάνι.

Όταν παίζουμε εκτός έδρας είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, το έχουμε πει ξανά αυτό. Με τη Σιένα κάναμε ένα από τα καλύτερα μας παιχνίδια. Τεχνικά ίσως να κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι. Είμαστε σε αρκετά καλό επίπεδο, χωρίς κάποιοι από τους παίκτες μας να είναι σε τοπ επίπεδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα