ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ | Ερχονται... τελικοί για τους αιώνιους

Οσο λογικά κυλούν τα πράγματα στον όμιλο του Παναθηναϊκού, άλλο τόσο ανάποδα έχουν εξελιχθεί στο γκρουπ του Ολυμπιακού... Κάτι που μπορεί να αφήσει εκτός πλέι οφ τα θεωρητικά φαβορί ή στην... καλύτερη, να δημιουργήσει ανόμοιους προημιτελικούς.


Τη στιγμή, λοιπόν, που η ΤΣΣΚΑ και η Ρεάλ έχουν 3-0 και... κουτσά - στραβά δικαιολογούν τον

τίτλο του φαβορί στον όμιλό τους, βλέπουμε να μην είναι ίδιο το σκηνικό και στο διπλανό γκρουπ. Εκεί όπου η Σιένα και η Κάχα Λαμποράλ βάζουν ισχυρή υποψηφιότητα για να βρεθούν στα πλέι οφ.

Στο γκρουπ Ε' δεν έχουμε δει ακόμα έκπληξη. Η Αλμπα με την Μπάμπεργκ είναι οι αδύναμοι κρίκοι και θα είναι περισσότερο ρυθμιστές και όχι διεκδικητές. Αν νικήσουν κάποια ομάδα, το πιθανότερο είναι να κάνουν ζημιά και όχι να μπουν στην μάχη της πρόκρισης. Το Top 16 είναι τα όριά τους, ακόμα δεν είναι έτοιμες για το βήμα παραπάνω, δίχως αυτό να σημαίνει ότι είναι και ανίκανες. Θέλουν προσοχή, αλλά μέχρι εκεί.

Στον όμιλο του Παναθηναϊκού, λοιπόν, η ΤΣΣΚΑ και η Ρεάλ δεν τρομάζουν κανέναν, αλλά έχουν ως τώρα σταθερότητα και προχωρούν δίχως απώλεια. Λογικά θα περάσουν και θα είναι στις δύο πρώτες θέσεις, κυρίως γιατί οι άλλες τέσσερις ομάδες που θα παλέψουν για την πρόκριση δεν έχουν την ίδια σταθερότητα. Παναθηναϊκός, Ζαλγκίρις, Μάλαγα και Εφές έχουν κάνει ως τώρα τα... αυτονόητα, συνεπώς καμία δεν ξεχωρίζει. Η μόνο που μπορεί να αισθάνεται άτυχη είναι η Ζαλγκίρις, που τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια της τα έχει χάσει στο σουτ (με Παναθηναϊκό και Ρεάλ), άρα δεν απείχε πολύ από το 3 στα 3... Ισως και γι αυτό να έχει ένα μικρό προβάδισμα ως προς την πρόκριση. Με βάση την εικόνα της.

Οσο για τον Παναθηναϊκό; Μέχρι τώρα είναι αήττητος στο ΟΑΚΑ κι αυτό τον κρατάει ζωντανό. Παίζει με τη φωτιά, αλλά δεν έχει καεί. Το ματς με την Αλμπα είναι κομβικό γιατί εκεί δύσκολα θα χάσουν κάποιες διεκδικητές. Δίχως Διαμαντίδη το παιχνίδι θα είναι δύσκολο, άρα είναι στην ουσία άλλο ένα ματς-τελικός.
Με τη φωτιά παίζει και ο Ολυμπιακός, που έχει κι αυτός... τελικό την επόμενη εβδομάδα. Υποδέχεται τη Σιένα κι αν χάσει μπαίνει σε μεγάλο πρόβλημα. Η έδρα παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο και το ΣΕΦ πρέπει να μείνει αλώβητο. Ως τώρα οι ερυθρόλευκοι έχουν χάσει και τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια τους, την ίδια στιγμή που η Σιένα έχει 3 στα 3 και έχει μπει δυνατά στη μάχη. της πρόκρισης. Αν κάνουν το 4 στα 4 οι Ιταλοί με δύο διπλά με Τελ Αβίβ και ΣΕΦ, τότε γίνονται φαβορί για την πρόκριση. Και ο Ολυμπιακός με ρεκόρ 1-3, ήττα στην έδρα του και άλλες δύο απώλειες με σχετικά μεγάλες διαφορές, δεν θα μπορεί να αισθάνεται καθόλου άνετα.

Αλλωστε εκτός από τη Σιένα, υπάρχει και η Κάχα Λαμποράλ που μπήκε δυνατά στη διεκδίκηση. Με 3 στα 3 βάζει ισχυρή υποψηφιότητα και κάνει τους υπόλοιπους να αισθάνονται άβολα. Ο Ολυμπιακός και η Μακάμπι βρίσκονται στο 1-2, η Μπαρτσελόνα και η Χίμκι στο 2-1. Ο ΣΤ' όμιλος κυλάει... ανάποδα και ο Ολυμπιακός - έτσι όπως παίζει στο Top 16 - μπαίνει σε κίνδυνο. Και αν δεν βρει ρυθμό, όχι μόνο θα απομακρυνθεί από τις δύο πρώτες θέσεις που δίνουν το αβαντάζ έδρας, αλλά θα μπει και σε περιπέτειες σε ό,τι αφορά την πρόκριση. Ναι, είναι νωρίς για κινδυνολογία, αλλά τώρα αρχίζουν οι τελικοί...

Keywords
Τυχαία Θέματα