Πράσινα καμπανάκια!

Πάει και αυτή η εβδομάδα λοιπόν στην Ευρωλίγκα με αναμενόμενα αποτελέσματα. Εύκολη σχετικά νίκη του ΠΑΟ περιμέναμε και ήρθε και δύσκολη έξοδο του Ολυμπιακού και αποδείχθηκε δύσκολη. Βασικά στεκόμαστε όμως στον Παναθηναϊκό γιατί βασικά δημοσιογραφία είναι να βλέπουμε τα ελαττώματα στις νίκες και επιτυχίες και τα προτερήματα στις αποτυχίες.

Έτσι μόνο κάνεις σωστή ανάλυση του κάθε αγώνα. Λένε και γράφουν λοιπόν σήμερα διθυράμβους για τις νίκες του

ΠΑΟ και το κάστρο και και και... Οι ίδιοι που μετά τις πρώτες ήττες έλεγαν διώξτε τους όλους! Και τον Γιαννακόπουλο και τον Πεδουλάκη και τους παίκτες! Λοιπόν. Ο Παναθηναϊκός δεν μ' αρέσει πλέον και χτυπάνε καμπανάκια!

Καμπανάκια κινδύνου καθώς δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια και η αναμέτρηση στο Βερολίνο την επόμενη εβδομάδα μόνο εύκολη δεν θα είναι και ειδικά και χωρίς Διαμαντίδη. Ο Παναθηναϊκός λοιπόν κέρδισε αλλά και πάλι έχασε διαφορές διψήφιες με άνεση όπως και με την Ζαλγκίρις που είχε +15 και κέρδισε και με την τύχη στο τέλος. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με την άμυνα βασικά, την φανέλα, την έδρα και την εμπειρία. Και με την τύχη λίγο στα ματς αυτά εντός. Και γι' αυτό θα πρέπει να προσέξει καθώς πρέπει να δει τα πολλά του προβλήματα.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν στο ματς με την Μάλαγα όπως και σε αυτό στην Τουρκία με την Εφές και όπως και στην πρεμιέρα με την Ζαλκίρις με τον Διαμαντίδη αλλά και χωρίς τον Διαμαντίδη είχε πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας και στην οργάνωση του παιχνιδιού του. Και με μηδέν δημιουργία περιμένει το τρίποντο που όταν όμως δεν είναι αποτέλεσμα καλής κυκλοφορίας είναι ρουλέτα ή το ανοιχτό γήπεδο από την άμυνα που όμως δεν μπορείς να το βρεις για 30'!

Συνεπώς πρέπει να δούμε τι λάθη έκανε. Καταρχήν δεν αξιοποιεί τον Καπόνο. Έχεις τον καλύτερο σουτέρ της Ευρώπης και ακόμα ψάχνουμε τα συστήματα που έχει σχεδιάσει ο Πεδουλάκης για να σουτάρει ο αμερικανός. Ο οποίος απέναντι σε ζώνη της Μάλαγα έκανε όλα και όλα τρία(!) σουτ με ατομικές προσπάθειες. Απαράδεκτο. Επίσης τον είχε ξεχάσει στο ματς με την Ζαλγκίρις στο δεύτερο μέρος που ο ΠΑΟ πήγε να αυτοκτονήσει από την επίθεσή του με πρόσχημα την άμυνα. Λες και θα έχανε ο ΠΑΟ από την άμυνα στο ματς εκείνο.

Επίσης ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα πλέον με ψηλά σέντερ. Δεν υπάρχει όταν ειδικά είναι εκτός ο Σχορτσιανίτης ο παίκτης που θα σπάσει την άμυνα, ο παίκτης με πλάτη που θα απειλήσει και θα ακουμπήσεις την μπάλα. Ο Σχορτσιανίτης επίσης ίσως και λόγω τραυματισμού αλλά και λόγω Λάσμε και Γκιστ, αισθάνεται έξω από τα νερά του καθώς ήρθε με τυμπανοκρουσίες σαν Νο 2 μετά τον Διαμαντίδη στον νέο Παναθηναϊκό και εδώ και καιρό παίζει 10λεπτα.

Η μεγάλη αποτυχία είναι ο Ούκιτς αλλά και εδώ έχω ενδοιασμούς. Έγινε κακός παίκτης ο κροάτης; Αν τον έχεις για τρίλεπτα κακώς τον πήρες. Δεν θα προσαρμοστεί ποτέ. Ο Ούκιτς είναι ένας παίκτης που θέλει την μπάλα στα χέρια και όταν έχει δίπλα Διαμαντίδη και Καπόνο (ακόμα και ο Μπράμος που σουτάρει αξιόπιστα πλέον) πχ που θα παίρνουν βοήθειες, με το ύψος και το ντράιβ του μπορεί να τελειώνει πολλές φάσεις. Αν όμως τον έχεις μπες βγες τον έχασες γιατί είναι παίκτης ψυχολογίας και ιδιόρρυθμος. Αν ο Πεδουλάκης τον θέλει για 5λεπτα καλύτερα λέω εγώ να τον διώξουν! Και να πάρουν καθαρό πόιντ.

Πάντως αυτός είναι ο Ούκιτς με τα καλά του και τα κακά του όπως όλοι οι παίκτες και είναι θέμα διαχείρισης η αξιοποίησή του ή όχι. Και δεν είναι λογική μόνο η άμυνα. Δεν είναι το μπάσκετ 40' ξυλίκι στην άμυνα και ότι κάτσει μπροστά. Ο ΠΑΟ είναι σαν να έχασε όπως πήγαν τα ματς με Ζαλγκίρις και Μάλαγα που έχανε διαφορές με άνεση και θα πρέπει να κοιτάει και την επίθεση με το όποιο ρίσκο καθώς ακόμα στην Ευρώπη δεν υπάρχουν παίκτες να παίζουν σκυλίσια άμυνα και να τα χώνουν μπροστά. Αυτοί παίζουν στο ΝΒΑ με 10εκ συμβόλαιο απλά. Και ο ΠΑΟ με ινδιάνικο μπάσκετ δεν θα κερδίζει πάντα και αν είχε μια ήττα εντός τώρα θα λέγαμε για κρίση και τα σχετικά.. Όχι εμείς, οι ειδικοί της πλάκας...

Τέλος ο ΠΑΟ αντέδρασε σωστά μόνο και αυτό υπό εξέταση στο θέμα της απουσίας του Διαμαντίδη σε κρίσιμο σημείο στο τέλος με το σκορ ισόπαλο και με ινδιάνικο μπάσκετ και τσαμπουκά το πήγε στην δύναμη και το καθάρισε με ένα 15-2. Αλλά και πάλι με τρίποντα ηρωισμού είναι σαν να παίζεις ρουλέτα.

Οσο για τον Ολυμπιακό δεν έχουμε και πολλά να πούμε. Εντός προγράμματος ήττες από Κάχα και Μπαρτσελόνα και αν κέρδιζε και αυτά τα ματς θα μιλάγαμε για την περσινή ΤΣΣΚΑ και πιο πάνω! Σαφώς πάντως ο Ολυμπιακός παραμένει μια από τις πιο καλές ομάδες της Ευρώπης αλλά με αδυναμίες καθώς του λείπουν μετά τον Σπανούλη οι παίκτες που θα καθαρίσουν ένα ματς μόνοι τους στα δύσκολα. Και ειδικά όταν ο Σπανούλης δεν είναι σε καλή βραδιά οι "ερυθρόλευκοι" μπορεί να κολλήσουν. Αλλά έχουμε πει ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με την σημασία της λέξεως και όχι με μεγάλο level αξίας αλλά παίζει το 100% σχεδόν αυτού που μπορεί γιατί είναι δουλεμένη ομάδα.

Χτες ήταν μέτριος ο Σπανούλης και δεν βγήκαν τα σουτ του Παπανικολάου που δεν σούταρε καν και έτσι κόλλησε επιθετικά ειδικά καθώς δεν έτρεξε. Σαφώς αν λέγαμε πριν το ματς ότι ο Ναβάρο θα μείνει στους 5π και η Μπαρτσελόνα θα βάλει ένα τρίποντο(!) αλλά θα κερδίσει εύκολα, θα γελάγαμε! Αλλά αυτό είναι το μπάσκετ. Δεν αλλάζει κάτι για τον Ολυμπιακό ούτε μπορεί να παίζει στο μάξιμουμ 5 μήνες! Όσο για τον Πάουελ προς τι τα ερωτηματικά;

Έχουμε πει ότι απλά είναι ένας συμπαθητικός παίκτης και τίποτα ιδιαίτερο και απλά επειδή παίζει σε δουλεμένη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός παίρνει έτοιμες φάσεις και δείχνει κάτι. Μόλις δεν πάρει έτοιμες φάσεις, είναι λίγος και ακίνδυνος. Αλλα μην τα ξαναλέμε πάλι, τα είπαμε από την πρώτη μέρα..

Keywords
Τυχαία Θέματα