Final Four | Σήκωσέ το!

Αν στην αρχή της χρονιάς κάποιος έλεγε ότι ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται στον τελικό της Ευρωλίγκας θα τον έπαιρναν για... τρελό! Ωστόσο... impossible is nothing και να που τα παιδιά-"θαύμα" του Ντούσαν Ιβκοβιτς μονομαχούν απόψε (13/5, 21:00, ΕΤ1 και Novasports 1) με το απόλυτο φαβορί της διοργάνωσης ΤΣΣΚΑ
των ακριβοπληρωμένων αστέρων για το θρόνο του πρωταθλητή Ευρώπης!

Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν διαψεύσει προβλέψεις και προγνωστικά ουκ ολίγες τη φετινή σεζόν και πλέον καλούνται να κάνουν το μεγαλύτερο κόλπο της χρονιάς, να πράξουν αυτό που φάνταζε απίθανο και να "γράψουν" με χρυσά και... κόκκινα γράμματα μία από τις μεγαλύτερες -αν όχι την μεγαλύτερη- εκπλήξεις στην ιστορία της Ευρωλίγκας!

Βέβαια, από μόνη της η παρουσία στον τελικό της κορυφαίας τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης στην Γηραιά Ηπειρο αποτελεί τεράστια επιτυχία, ειδικά για μία ομάδα που στην αρχή της σεζόν σχεδόν όλη η μπασκετική Ευρώπη δεν πίστευε ότι μπορούσε να φτάσει ψηλότερα από το Top-16. Κι όμως, η αρμάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς ανέτρεψε κάθε σενάριο και βρίσκεται μία ανάσα από το να κατακτήσει το στέμμα του πρωταθλητή Ευρώπης, μόλις 40 λεπτά μακρυά... Και έχει αποδείξει ότι μπορεί, ακόμη και απέναντι σε αυτή την πανίσχυρη, τη γεμάτη αστέρες ΤΣΣΚΑ!

Φυσικά η "ομάδα του στρατού" παραμένει το ακλόνητο φαβορί, ωστόσο και η Μπαρτσελόνα ήταν... Και ο Ολυμπιακός φρόντισε για ακόμη μία φορά φέτος να διαψεύσει τα προγνωστικά και να αφήσει τους τίτλους του φαβορί... στα χαρτιά!

Οι "ερυθρόλευκοι" δεν έχουν να χάσουν απολύτως τίποτα... Το άγχος θα είναι στην πλευρά της ΤΣΣΚΑ κι αυτό θα είναι ένα από τα στοιχεία που θα πρέπει να εκμεταλλευτούν οι πιο φρέσκοι -όπως τόνισε ο Βαγγέλης Μάντζαρης- παίκτες του Ολυμπιακού. Παρ' όλα αυτά, άπαντες στο στρατόπεδο των Πειραιωτών δεν θέλουν με τίποτα να χάσουν την κούπα και θεωρούν μεγάλη ευκαιρία να φτάσουν στην κορυφή, φανερώνοντας τη δίψα που υπάρχει!

Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς όμως έχει να πονοκεφαλιάζει για την μεγάλη απουσία του Έισι Λο. Ο Αμερικάνος γκαρντ υπέστη βαρύ διάστρεμμα και πλέον γίνεται προσπάθεια για να προλάβει τους τελικούς του πρωταθλήματος.

Στην αντίπερα όχθη, η αρμάδα του Γιόνας Καζλάουσκας, αφού τη... γλίτωσε στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό, θέλει να επαληθεύσει το χρίσμα του φαβορί που την ακολουθεί απ' την αρχή της σεζόν, νακατακτήσει το έβδομο ευρωπαϊκό της και να δικαιωθεί για τα... καράβια των εκατομμυρίων που δαπανήθηκαν το καλοκαίρι για να "χτιστεί" μία νέα, πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ. Ο Λιθουανός -πρώην "ερυθρόλευκος"- τεχνικός θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, καθώς και ο Βίκτορ Κριάπα θα συμπεριληφθεί κανονικά στη 12αδα, παρότι δεν είναι ακόμη 100% έτοιμος.

Keywords
Τυχαία Θέματα