ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ | Ο Ολυμπιακός είναι ήδη πρωταθλητής...

Ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος τίποτα. Η ... αμερικανιά είναι κανόνας, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις. Θα είναι κανόνας αν η ΤΣΣΚΑ βρεθεί στη δεύτερη θέση, θα είναι εξαίρεση αν ο Ολυμπιακός πάρει τη δεύτερη θέση στην Ευρώπη. Για φέτος τουλάχιστον.

Οχι, ο Ολυμπιακός δεν είναι ευχαριστημένος μόνο και μόνο που έφτασε

στον τελικό. Θέλει περισσότερα, θέλει να ξεπεράσει και πάλι τον πήχη. Ομως η ΤΣΣΚΑ βρίσκεται σε άλλο επίπεδο. Μόνο και μόνο το μπάτζετ, λέει πολλά. Με το ζόρι φτάνει τα 10 εκ ο Ολυμπιακός, κάπου στα 30 εκ ευρώ είναι η ΤΣΣΚΑ. Εντάξει, δεν πρόκειται να συγκρίνουν τις... καταθέσεις τους οι δύο ομάδες στον τελικό, αλλά η διαφορά αυτή δείχνει πόσο δύσκολο είναι να κερδίσει ο Ολυμπιακός. Γιατί και η ΤΣΣΚΑ έχει εμφανίσει μέσα στο γήπεδο τη διαφορά ποιότητας σε σχέση με όλους τους άλλους, καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Με τον Παναθηναϊκό δεν το έκανε, εκεί οι πράσινοι τους κοίταξαν στα μάτια. Ηταν και πολύ αγχωμένοι οι Ρώσοι, όταν παίζεις με την πίεση του απόλυτου φαβορί, έχεις άλλον έναν αντίπαλο στο παρκέ. Τον ίδιο σου τον εαυτό. Μπορεί να το εκμεταλλευτεί αυτό και ο Ολυμπιακός; Θα το δούμε το βράδυ.

Βέβαια για να νικήσει ο Ολυμπιακός την ΤΣΣΚΑ πρέπει να παίξει στο 150% των δυνατοτήτων του. Να ξεπεράσει τον εαυτό του με άλλα λόγια. Και να κρατήσει την ΤΣΣΚΑ στο 50%. Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων, εδώ είναι που πρέπει να συνομωτήσει το σύμπαν για να επικρατήσει το αουτσάιντερ. Ομως έχει συμβεί και στο παρελθόν να πέσει στο καναβάτσο το απόλυτο φαβορί. Αν η ΤΣΣΚΑ δεν βάλει τα σουτ, αν ο Παπανικολάου σταματήσει τον Κιριλένκο, αν ο Μάντζαρης "κλειδώσει" και τον Τεόντοσιτς, αν ο Ντόρσεϊ κοιτάξει στα μάτια τον Κρστιτς, αν ο πάγκος της ρωσικής ομάδας αγχωθεί και δεν προσφέρει. Αν ο Σπανούλης τα βάλει όλα, αν οι σουτέρ του Ολυμπιακού είναι εύστοχοι, αν ο Πρίντεζης ξανακάνει μεγάλο παιχνίδι, αν ο Σλούκας ξεπεράσει σε προσφορά τον Λο, οι ερυθρόλευκοι μπορούν να κάνουν το διπλό. Είναι πολλά τα αν... Αλλά έτσι είναι.

Πέρα από όσα λέμε τόσες μέρες, το μεγάλο κατόρθωμα του Ολυμπιακού είναι αυτή η συσπείρωση του κόσμου. Οι ταξιδιώτες που αποφάσισαν να έρθουν στην Πόλη για τον τελικό. Οσοι ήταν εδώ από τον ημιτελικό. Ολοι τους είναι συνειδητοποιημένοι. Ξέρουν ότι η ομάδα τους ψάχνει ένα θαύμα. Ομως θα δώσουν το παρών πάνω από 4000 οπαδοί του Ολυμπιακού στην Σινάν Ερντέμ, για να καμαρώσουν ένα σύνολο που τους έχει κάνει ήδη υπερήφανους. Θα χειροκροτήσουν εξίσου, ακόμα κι αν οι ερυθρόλευκοι χάσουν απόψε. Γιατί όλοι αναγνωρίζουν την υπέρβαση που έχει γίνει, τη μεγάλη προσπάθεια. Αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός συμβαίνει μια φορά τα 10 χρόνια... Κι αν το πάρει, θα είναι η μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.... Αν δεν το πάρει, θα είναι η πρώτη φορά που ο πρώτος θα είναι πρώτος και ο δεύτερος θα είναι κι αυτός... πρώτος. Και στις καρδιές των οπαδών του, ο Ολυμπιακός είναι ήδη πρωταθλητής...

Keywords
Τυχαία Θέματα