A1 | "Πιο έτοιμος ο Ολυμπιακός για τέτοια παιχνίδια"

Στην πληρότητα του Ολυμπιακού σε σχέση με τον Παναθηναϊκό κρίθηκε το "αιώνιο" ντέρμπι, σύμφωνα με το Θανάση Σκουρτόπουλο, ο οποίος χαρακτήρισε τους "ερυθρόλευκους" πιο έτοιμους για αυτά τα ματς, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι ο Στράτος Περπέρογλου ήταν ο παίκτης-"κλειδί" για τον Γιώργο Μπαρτζώκα...

Τα όσα δήλωσε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για την εικόνα του χθεσινού ντέρμπι: «Η εικόνα ήταν πολύ κοντινή, αν και ο Παναθηναϊκός

έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό. Ο τρόπος παιχνιδιού δεν διαφοροποιήθηκε και το αποτέλεσμα ήρθε φυσιολογικά, καθώς ο Ολυμπιακός δείχνει πιο έτοιμος γι’ αυτά τα σημαντικά παιχνίδια».

Για τα διαφορετικά δεδομένα σε σχέση με τα ντέρμπι του παρελθόντος: «Αυτή τη φορά δεν υπάρχει διαφορά προσωπικότητας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Παράλληλα, ο Διαμαντίδης έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς και δεν μπορεί να ανταποκριθεί δημιουργικά και εκτελεστικά με τον ίδιο τρόπο. Στον Ολυμπιακό ακόμη κι όταν ο Σπανούλης δεν είναι σε καλή μέρα, υπάρχουν άλλα παιδιά που μπορούν να βγουν μπροστά και να αναλάβουν τις ευθύνες».

Για τον πολυτιμότερο παίκτη του ντέρμπι: «Ο Περπέρογλου ήταν ο MVP. Πέτυχε κρίσιμα σουτ, δημιούργησε για τους συμπαίκτες του κι έπαιξε πολύ καλή άμυνα στον Ματσιούλις, που αποτελεί πολύτιμο παίκτη για τον φετινό Παναθηναϊκό».

Για τη χρησιμοποίηση του Σχορτσανίτη για λίγο χρόνο στο δεύτερο μέρος: «Είναι επιλογή του προπονητή. Ισως έκρινε ο κ. Πεδουλάκης πως θα μπορούσε να πάρει περισσότερα από τον Λάσμε. Παράλληλα ο Σχορτσανίτης έχει αντιμετωπίσει προβλήματα τραυματισμών. Ο Παναθηναϊκός με τις προσθήκες που έγιναν έχει πολλά κορμιά στη ρακέτα και ίσως αυτό να εξελίσσεται κάποιες φορές σε πρόβλημα».

Για την αστοχία του Παναθηναϊκού από την περιφέρεια: «Για τον Παναθηναϊκό τα μακρινά σουτ ήταν καταδικαστικά. Βρήκαν αρκετά ελεύθερα σουτ, αλλά ήταν άστοχοι και αυτό βοήθησε πάρα πολύ τον Ολυμπιακό».

Για τον τελικό του Κυπέλλου: «Εχουμε συνηθίσει να λέμε φέτος φαβορί τον Ολυμπιακό κι αυτό βγαίνει μέχρι τώρα. Ο τελικός είναι ένα μονό παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιο μέγεθος και θα αντιδράσει. Είναι θέμα εγωισμού και ίσως αυτό λειτουργήσει υπέρ του Παναθηναϊκού. Τεχνικά όμως δεν νομίζω να αλλάξει κάτι. Το μόνο διαφορετικό είναι πως θα είναι ένα ματς σε ένα ουδέτερο γήπεδο με παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων».

Για τα σκαμπανεβάσματα του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα: «Φέτος η Ευρωλίγκα είναι αμφίρροπη και κουραστική. Είχε κάποια προβλήματα τραυματισμών και δεν μπορούσε να δουλέψει η ομάδα όπως θα ήθελε. Απουσιάζει ένας σέντερ που θα γέμιζε τη ρακέτα και θα αποσυμπίεζε τον Σπανούλη. Ο Πάουελ δεν είναι τόσο ψηλός και ο Σερμαντίνι βοηθά περισσότερο ερχόμενος από τον πάγκο».

Για τις πιθανότητες διάκρισης των δύο ομάδων στην Ευρωλίγκα: «Σίγουρα έχουν πιθανότητες, είναι και οι δύο καλές ομάδες. Στην Ευρωλίγκα φέτος δεν υπάρχει φαβορί. Αν εξαιρέσουμε την Μπαρτσελόνα, οι άλλες ομάδες έχουν σκαμπανεβάσματα. Μπορούν να καταφέρουν από το να φτάσουν στο φάιναλ φορ μέχρι να πάρουν και τον τίτλο».

Για τα σχέδιά του για το μέλλον: «Εχω προτεραιότητα να πάω στο εξωτερικό. Υπάρχει καλό κλίμα για τους Ελληνες προπονητές στην Ευρώπη. Νομίζω πως η κεντρική Ευρώπη είναι το επόμενο κομμάτι στο μπάσκετ».

Keywords
Τυχαία Θέματα