ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ | Ο Μπαρτζώκας και η απαραίτητη προσθήκη...

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και για τον νικητή Ολυμπιακό, ο πήχης μπαίνει πιο ψηλά. Γι αυτό και η επόμενη μέρα δεν τον βρίσκει να πανηγυρίζει τη δεύτερη επικράτηση για φετος επί του Παναθηναϊκού, αλλά να κοιτάζει προς άλλες δύο κατευθύνσεις. Τον τελικό του Κυπέλλου και την ενίσχυσή του στην περιφέρεια

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Ο

Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος στο ματς στο ΣΕΦ, δίχως να παίξει σπουδαίο μπάσκετ. Περπέρογλου και Παπανικολάου ήταν οι κορυφαίοι, ο Χάινς έκανε τη δουλειά του μέσα στη ρακέτα, ο Λο και ο Σλούκας στην περιφέρεια, ο Πρίντεζης ήταν σταθερός. Ακόμα και ο Σπανούλης, που δεν βρέθηκε στην καλύτερή του μέρα, έκανε τη διαφορά στο ξεκίνημα της επανάληψης.

Ηταν μια νίκη του Ολυμπιακού που κάνει πιο ισχυρό τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ακουσε πολλά απ' όλους μας, όμως βρήκε τις λύσεις στα προβλήματα που προέκυψαν, ανακάτεψε για τα καλά την τράπουλα και διαχειρίστηκε άριστα το δεύτερο ντέρμπι της καριέρας του. Μετράει δύο στα δύο απέναντι στον Παναθηναϊκό και τον Πεδουλάκη, που από την πλευρά του αισθάνεται την αμφισβήτηση. Λογικό από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έχασε την πρωτιά στην κανονική περίοδο και δεν δείχνει να πατά σε γερές βάσεις. Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό.

Ομως τίποτα δεν κρίθηκε για κανέναν και ήδη οι "αιώνιοι" κοιτούν μπροστά. Την Κυριακή υπάρχει ο τελικός του Κυπέλλου, που είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Οι δυο αντίπαλοι βρίσκονται σε θέση μάχης, τον Ολυμπιακό σαφώς τον βοηθά το γεγονός ότι δεν νίκησε με μεγάλη διαφορά. Αλλιώς, θα υπήρχε ο κίνδυνος της χαλάρωσης. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός έχει το κίνητρο της ρεβάνς, διότι αν χάσει και τρίτο ματς από τον Ολυμπιακό, τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα. Και φυσικά θα χαθεί ο πρώτος τίτλος της σεζόν, που αν τα βάλουμε κάτω είναι και ο πιο εφιτκός για φέτος.

Αυτό που είδαμε από το ματς στο ΣΕΦ είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορει να βγάλει τη σεζόν με τρεις παίκτες στην περιφέρεια. Ο Σλούκας έκανε καλή αμυντική δουλειά και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει σε αυτόν τον τομέα, συνεπώς οι ερυθρόλευκοι δεν πρέπει να ψάξουν για αντι-Μάντζαρη. Περισσότερο χρειάζονται έναν σκόρερ, διότι έχουν γίνει προβλέψιμοι και υπάρχει ταβανι στις δυνατότητές τους, ειδικά στην Ευρωλίγκα. Συν τοις άλλοις, δεν θα αντέξει ο Σπανούλης, που μένει για αρκετή ώρα στο παρκέ. Οσο για τον Λο, είναι θετικό στοιχείο, αλλα δύσκολα θα δώσει λύσεις στο σκοράρισμα. Δεν είναι συνεπής σουτέρ και οι αντίπαλες άμυνες προσαρμόζονται.

Το θέμα είναι τι θα πάρει ο Ολυμπιακός; Ο Τζέρεμι Πάργκο είναι δημιουργός, είναι σκόρερ, δεν είναι σουτέρ. Θα ταλαιπωρήσει τις αντίπαλες άμυνες, αλλά θα κρατά την μπάλα. Μπορεί να κερδίσει παιχνίδια μόνος του, αλλά κανείς δεν ξέρει αν θα ταιριάξει με τους υπόλοιπους και κυρίως τον αρχηγό. Οπως και να έχει, αν ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει και φέτος υπέρβαση, μόνο με τον Πάργκο θα την κάνει. Αλλιώς, παίρνει τον Κρις Κουίν, έχει αλλον ένα γκαρντ στο rotation, όμως δεν αλλάζει πολύ τις ισορροπίες.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, χρειάζεται ενίσχυση και θα προχωρήσει, το θέμα είναι τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός. Διότι αν οι ερυθρόλευκοι χρειάζονται μία προσθήκη, οι πράσινοι χρειάζονται γενική... αλλαγή. Κυρίως, βέβαια, θέλουν κι αυτοί έναν γκαρντ για να βοηθήσει τον Διαμαντίδη. Μόνος του, δεν γίνεται να τα βγάλει πέρα με κανέναν. Αν και για τον Παναθηναϊκό το πρόβλημα δεν είναι μόνο το ρόστερ, αλλά και ο συνολικός τρόπος παιχνιδιού. Δίχως συνεργασίες, δίχως κίνηση, οι πρασινοι είναι προβλέψιμοι και έχουν ξεκάθαρο επιθετικό πρόβλημα

Keywords
Τυχαία Θέματα