NBA | Ντάνκαν: "Δεν θα περάσουμε όμορφα..."

Το Σαν Αντόνιο προκρίθηκε στους τελικούς της Δύσης ξεπερνώντας με συνολικό σκορ 4-2 στις νίκες το Γκόλντεν Στέιτ. Ωστόσο, το... τοτέμ των Σπερς, ο Τιμ Ντάνκαν, γνωρίζει πως τα παιχνίδια με τους Γκρίζλις δεν θα έχουν καμία σχέση με εκείνα κόντρα στους ενθουσιώδες, ταλαντούχους, αλλά συνάμα άπειρους Ουόριορς.

Η ομάδα του Μέμφις διαθέτει την καλύτερη άμυνα τον μαγικό πλανήτη (δέχεται μέσο όρο 89,3 πόντους ανά αγώνα), μία από τις καλύτερες και πιο σκληρές φροντ λάιν (Ζακ Ράντολφ-Μαρκ Γκασόλ), έναν εξαιρετικό οργανωτή

και σκόρερ (Μάικ Κόνλεϊ) και δύο πολυεργαλεία (Τόνι Άλεν-Ταισόν Πρινς) που μπορούν να κάνουν πολλές δουλειές μέσα στο παρκέ και είναι άκρως απαραίτητοι. Προσθέστε και τις ποιοτικές λύσεις που δίνουν από τον πάγκο οι Τζέριντ Μπέιλες και Κουίνσι Ποντέξτερ και θα έχετε στο σύνολο μια ομάδα που έχει όλα τα φόντα να φτάσει στην πηγή, δηλαδή τους τελικούς του NBA.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία τα γνωρίζουν πολύ καλά οι Σπερς και δη ο Τιμ Ντάνκαν, ο οποίος βρίσκεται από το 1997 στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και έχει φάει τα παρκέ με το... κουτάλι! Ο 37χρονος φόργουορντ/σέντερ ξέρει ότι οι Γκρίζλις δεν είναι σε καμία περίπτωση Ουόριορς και αναμένει μια σειρά γεμάτη ένταση, πάθος, δύναμη και πολύ (μπασκετικό) ξύλο.

"Δεν θα περάσουμε όμορφα στα παιχνίδια με το Μέμφις. Μιλάμε για δύο ομάδες (Σπερς-Γκρίζλις) που δίνουν ό,τι έχουν και δεν έχουν μέσα στο παρκέ σε κάθε ματς και πιέζουν αφόρητα τους αντιπάλους τους. Δυο ομάδες με εξαιρετικούς προπονητές, που διαθέτουν… εκτελεστές, ενώ έχουν ως κύριο μέλημα την άμυνα. Και με βάση την άμυνα θα πορευτούν αμφότερες στους τελικούς της Δύσης", ανέφερε σε δηλώσεις του στο Yahoo!Sports ο 37χρονος Ντάνκαν, ο οποίος αναμένεται να δώσει ομηρικές μάχες με τα θηρία του Μέμφις, Ράντολφ και Γκασόλ.

Η πρώτη "μάχη" ανάμεσα σε Σπερς και Γκρίζλις είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 22:30 την Κυριακή (19/5), στο "AT&T Center" του Τέξας.

Keywords
Τυχαία Θέματα