A1 | Μαρκόπουλος: "Δεν είναι φαβορί ο Ολυμπιακός"

Την άποψη ότι παρόλο που Ολυμπιακός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, έχει την ψυχολογία του στα ύψη, αλλά και το πλεονέκτημα της έδρας, δεν είναι ακόμα το φαβορί, διατύπωσε ο Σούλης Μαρκόπουλος, υπενθυμίζοντας ότι ο Παναθηναϊκός διαθέτει πάρα πολύ μεγάλη ομάδα.

«Δεν είδα διαφορετικά πράγματα στην τακτική. Ο Ολυμπιακός

ήταν σταθερός στην άμυνα, έχει ενέργεια, πήρε πολλά επιθετικά ριμπάουντ και αυτό του έδωσε το δικαίωμα να φτάσει στη νίκη πιο εύκολα από ότι περίμενε. Το ότι κερδίζεις μια δεύτερη επίθεση, χαλάει τα πλάνα του αντιπάλου», δήλωσε αρχικά στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΡΑΣΠΟΡ» ο τεχνικός του ΠΑΟΚ.

«Από ένα σημείο και μετά ο Παναθηναϊκός δεν ήταν συγκεντρωμένος, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να το εκμεταλλευτεί», πρόσθεσε ο Έλληνας κόουτς.

Για το αν οι «ερυθρόλευκοι» είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα είπε: «Έχει το πλεονέκτημα της έδρας, έχει καλή ψυχολογία, έφτασε απρόσμενα στην κατάκτηση και όλο αυτό έχει αλλάξει την ψυχολογία. Ο Παναθηναϊκός είναι διαφορετική ομάδα από πέρυσι.

Ο Φώτσης άνοιγε χώρους και στη ρακέτα. Είχε πιο γρήγορους σουτέρ. Του λείπει ένας παίκτης στιλ Νίκολας. Αυτό ίσως να προβληματίζει τον Παναθηναϊκό. Έχει αλλάξει στιλ. Ο Παναθηναϊκός από ένα σημείο και μετά δεν το πίεσε το πρώτο ματς, όπως άλλες φορές. Ο Παναθηναϊκός έχει πάρα πολύ μεγάλη ομάδα. Έπαιξε καλύτερα την ΤΣΣΚΑ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Δεν μπορώ να πω ακόμη ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Είναι ισοδύναμες ομάδες, όποιος επιβάλει το ρυθμό του, θα κερδίσει. Το άγχος τώρα το έχει ο Παναθηναϊκός, αλλά πάλι δεν λέει κάτι».

Για το αν μπορεί να αλλάξει η εικόνα του ελληνικού μπάσκετ, τόνισε: «Για να ανέβει το μπάσκετ πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα. Υπάρχουν δύο οικογένειες που συνεισφέρουν τα μέγιστα. Όμως πρέπει να γίνουν πολλά για να έρθει και πάλι στην κατάσταση που ήταν και να γεμίσουν τα γήπεδα».

Τέλος, για την παραμονή του στον ΠΑΟΚ, είπε: «Είχα πει ότι μένω με προϋποθέσεις, η διοίκηση το δέχθηκε αυτό. Από τη στιγμή που το θέλαμε και οι δύο, δεν υπήρξε πρόβλημα. Αν κάνεις κάτι που σε ευχαριστεί, σου δίνει δύναμη».

Keywords
Τυχαία Θέματα