Ψάρι παγκάσιους ή pangas ή pangasius…Μία νέα λαθεμένη διατροφική μόδα…


Δύσκολοι καιροί για να θέσουμε στη διατροφή μας τα υψηλά στάνταρ.

Η πιο εύκολη λύση είναι να καταφύγουμε σε ορισμένες οικονομικές επιλογές, οι οποίες θα μας αποδώσουν αν όχι ίδια, τουλάχιστον παρόμοια οφέλη.

Μία τέτοιου είδους επιλογή, είναι και στο τι ψάρι θα επιλέξουμε.

Πλέον, αφέθηκε σε δεύτερη μοίρα η επιλογή του σολομού ή του φρέσκου τόνου και τη θέση τους πήρε η επιλογή του ψαριού με το όνομα Παγκάσιους.

Όμως, είναι τόσο υγιεινό, όσο θέλουν να πιστεύουν οι καταναλωτές του;

Το

ψάρι Παγκάσιους, εκτρέφεται στις λιμνοθάλασσες του Βιετνάμ και η εισαγωγή του γίνεται στη Γαλλία. Μπορεί εξωτερικώς να μοιάζει με το ψάρι γλώσσα, ή με διάφορα είδη φιλέτου ψαριού, όμως μας ενδιαφέρει περισσότερο το τι αποδίδει στον οργανισμό μας.

Είναι γεμάτο με υψηλά ποσοστά δηλητηρίων και βακτηριδίων. Ο λόγος, είναι ότι ο βασικός ποταμός στο Βιετνάμ, ο Μεκόνγκ, έχει μολυνθεί από διάφορα χημικά – τοξικά απόβλητα.Η τροφή τους, προέρχεται είτε απο τη Κίνα είτε μέσω ενέσεων-έγχυση ορμονών στο θηλυκό, ώστε να παράξει ταχέως τα αυγά του.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν θα πρέπει να θέσετε σε κίνδυνο την υγεία σας, για να ικανοποιηθεί το αίσθημα κατανάλωσης ψαριού. Προτιμότερο είναι να καταναλώσετε τόνο κονσέρβα ή λευκό κρέας τύπου κοτόπουλου, ώστε να λάβετε τουλάχιστον μόνο το αποδεκτό ποσό πρωτεϊνών δίχως την υπερφόρτιση του οργανισμού σε λίπος και σε θερμίδες, παρά να διακινδυνεύσετε την ποιότητα της υγείας σας.


Qu'est ce qu'un Panga ? by sudotone

Με τιμή.

Κριαράς Νικόλαος.

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Keywords
Αναζητήσεις
παγκασιους βικιπαιδεια, παγκασιους
Τυχαία Θέματα