Το πρώτο της πραγματικά οχταπύρηνο SoC ανακοίνωσε η MediaTek

Καλύτερες επιδόσεις και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας υπόσχεται η εταιρεία.

Το πρώτο της πραγματικά οχταπύρηνο SoC ανακοίνωσε επίσημα η MediaTek. Το SoC που ονομάζεται ΜΤ6592 είναι εφοδιασμένο με έναν προηγμένο οχταπύρηνο επεξεργαστή –θα μπορούν να λειτουργούν όλοι οι πυρήνες ταυτόχρονα– που, σύμφωνα με την εταιρεία, προσφέρει καλύτερες επιδόσεις και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Η νέα

λύση της MediaTek έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να προσφέρει premium επιπέδου gaming εμπειρία, καλύτερες επιδόσεις στο browsing και ταχύτερο multi-tasking σε smartphones και tablets που δεν θα κοστίζουν όσο οι high-end συσκευές της αγοράς. Το ΜΤ6592 είναι κατασκευασμένο με λιθογραφία 28nm και οι πυρήνες του επεξεργαστή μπορούν να χρονιστούν σε ταχύτητες έως 2GHz.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως το νέο SoC προσφέρει υποστήριξη για αναπαραγωγή Ultra HD βίντεο, Full HD οθόνες και κάμερες έως 16 megapixel. Τα πρώτα smartphones με το MT6592 και Android Jelly Bean αναμένεται να λανσαριστούν σε επιλεγμένες αγορές πριν το τέλος της χρονιάς, ενώ στις αρχές του 2014 θα κάνουν την εμφάνισή τους και τα πρώτα smartphones με Android KitKat.

Keywords
Τυχαία Θέματα