Στις 2 Δεκεμβρίου κυκλοφορεί το Qualcomm Toq

Το πρώτο έξυπνο ρολόι της Qualcomm, με οθόνη τεχνολογίας Mirasol.

Μπορεί η Qualcomm να μας έχει συνηθίσει περισσότερο στην κατασκευή επεξεργαστών παρά συσκευών, ωστόσο αυτό φαίνεται πως δεν εμπόδισε την εταιρεία απ’ το λανσάρισμα της δικής της πρότασης στα έξυπνα ρολόγια. Το Qualcomm Toq –που ανακοινώθηκε μόλις λίγους μήνες νωρίτερα στην έκθεση IFA– είναι έτοιμο να λανσαριστεί στην αγορά (τουλάχιστον των Η.Π.Α.) στις 2 Δεκεμβρίου και θα κοστίζει $350.

Σύμφωνα με

την εταιρεία, η τεχνολογία οθόνης Mirasol (της ίδιας της Qualcomm) αξιοποιεί το φυσικό φως που υπάρχει γύρω της για τον φωτισμό της (σε αντίθεση με τις οπίσθιου φωτισμού LCD), γεγονός που επιτρέπει στο Toq να είναι πιο ευανάγνωστο σε εξωτερικούς χώρους με έντονη ηλιοφάνεια, ενώ παράλληλα η μπαταρία του αντέχει για περισσότερες ημέρες με μια φόρτιση. Για την ακρίβεια, η Qualcomm υπόσχεται τρεις ημέρες αυτονομίας.

Κατά τα άλλα, το Qualcomm Toq είναι συμβατό με όλα τα Android smartphones που τρέχουν Android 4.0.3 ή νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος (η υποστήριξη του iOS βρίσκεται υπό συζήτηση) και μπορεί να απεικονίζει ειδοποιήσεις, καθώς και να σου δώσει πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες του smartphone σου (κλήσεις, ημερολόγιο κ.λπ.). Η χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση της οθόνης τής επιτρέπει να παραμένει πάντα ενεργή για να μην χρειάζεται να πατάς κάποιο πλήκτρο ενεργοποίησης/απενεργοποίησης και, φυσικά, θα συνοδεύεται από εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για αυτό.

Η εταιρεία θα διαθέσει επίσης και ένα ζευγάρι στερεοφωνικών ασύρματων Bluetooth ακουστικών που μπορούν να συνεργαστούν άψογα με το Toq. Τα συγκεκριμένα ακουστικά φορτίζουν μάλιστα ασύρματα στην ίδια βάση ασύρματης φόρτισης με το Toq. Δε μένει παρά να δούμε αν θα εντυπωσιάσει τους καταναλωτές περισσότερο από τις υπόλοιπες προτάσεις που έχουν λανσαριστεί στην αγορά μέχρι σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα