To Nexus 7 δεύτερης γενιάς παρουσίασε η Google

Με Full HD οθόνη στις 7 ίντσες, τετραπύρηνο επεξεργαστή και 2GB RAM.

Περίπου έναν χρόνο μετά το λανσάρισμα του πρώτου Nexus 7, που έφερε τα πάνω-κάτω στην αγορά των tablets μικρών διαστάσεων, η Google επανέρχεται με τη δεύτερη γενιά του δημοφιλούς tablet, πάντα σε συνεργασία με την Asus.

Γιατί να αλλάξεις, άλλωστε, τη συνταγή της επιτυχίας;

Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, πολλά είναι αυτά που άλλαξαν στο νέο αυτό tablet. Έτσι, το δεύτερης γενιάς Nexus 7, παρότι διατηρεί τη διαγώνιο της οθόνης στις 7 (7,02 για την ακρίβεια) ίντσες, «εκτοξεύει» την ανάλυση στα 1920x1200 pixels, κάτι που μεταφράζεται σε πυκνότητα pixels 323 ppi. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η IPS οθόνη προστατεύεται από Gorilla Glass και, σύμφωνα με τη Google, είναι περισσότερο ανθεκτική στις δαχτυλιές απ’ ότι αυτή του πρώτου Nexus 7.

Φυσικά οι βελτιώσεις δεν σταματούν στην οθόνη: το νέο Nexus 7 διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon S4 Pro χρονισμένο στα 1.5GHz και 2GB RAM για σούπερ επιδόσεις, κάμερα 5 megapixel στην πίσω πλευρά και 1,2 megapixel στην πρόσοψη και θα διατίθεται σε εκδόσεις με αποθηκευτικό χώρο 16GB ή 32GB. Κατά τα άλλα, το δεύτερης γενιάς Nexus 7 υποστηρίζει NFC και Bluetooth 4.0 και θα λανσαριστεί με τη νεότερη έκδοση του Android Jelly Bean (δηλαδή την 4.3) στις 30 Ιουλίου σε Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Καναδά, Αυστραλία, Νότια Κορέα και Ισπανία. Περισσότερες χώρες θα ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον.

Δεν πρέπει τέλος να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι το νέο Nexus 7 είναι αισθητά μικρότερο (200x114x8,65 χιλιοστά), ενώ σύμφωνα με τη Google, η χωρητικότητας 3950mAh μπαταρία του, είναι αρκετή για 9 ώρες συνεχούς χρήσης. Όσο για το κόστος, η έκδοση των 16GB θα κοστίζει στις H.Π.Α. $230, η έκδοση των 32GB $270 και η έκδοση των 32GB με 4G LTE συνδεσιμότητα $349.

Μέχρι όμως να το δούμε επίσημα στην ελληνική αγορά, δεν έχεις παρά να το απολαύσεις στο promo βίντεο που ακολουθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα