Samsung Galaxy Camera με Android Jelly Bean

Ή αλλιώς, ένα Galaxy S III με κάμερα 16 megapixel.

Το λειτουργικό σύστημα Android θα «φορεθεί» πολύ στις φωτογραφικές μηχανές από εδώ και στο εξής, κάτι που αποδεικνύεται τόσο με τη Nikon Coolpix S800c, όσο και με τη νέα πρόταση της Samsung.

Βέβαια σε αντίθεση με τη Nikon, η Galaxy Camera διαθέτει χαρακτηριστικά που συναντάς στα καλύτερα smartphones του σήμερα –και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, εννοούμε το Galaxy S III.

Σχεδιαστικά, η πίσω πλευρά της Galaxy Camera μοιάζει με Android smartphone και η μπροστινή με φωτογραφική μηχανή, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα είναι ευχάριστο οπτικά. Η Samsung επέλεξε να χρησιμοποιήσει έναν BSI CMOS αισθητήρα των 16 megapixels, σε συνδυασμό με έναν φακό μεγάλου οπτικού ζουμ (21x για την ακρίβεια) και φλας Xenon. Στην πίσω πλευρά της Galaxy Camera δεσπόζει η Super Clear LCD οθόνη των 4,8 ιντσών με ανάλυση 720x1280 pixels. Προφανώς η Samsung προτίμησε μια LCD, λόγω καλύτερης ορατότητας σε εξωτερικούς χώρους με έντονη ηλιοφάνεια. Η Galaxy Camera διαθέτει επίσης τετραπύρηνο επεξεργαστή στα 1,4GHz, 1GB RAM και 8GB αποθηκευτικού χώρου επεκτάσιμου με κάρτες microSD.

Από πλευράς συνδεσιμότητας, μπορείς να συνδεθείς στο Internet είτε μέσω Wi-Fi, είτε μέσω 3G, αφού υπάρχει υποδοχή για κάρτες micro-SIM. Ωστόσο η Galaxy Camera δεν θα μπορεί να πραγματοποιήσει κλήσεις. Το λειτουργικό σύστημα είναι Android Jelly Bean (με TouchWiz interface) και, φυσικά, ο χρήστης θα έχει πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές του Google Play. Η εφαρμογή της φωτογραφικής μηχανής βέβαια είναι σαφώς πιο εξελιγμένη απ' αυτή των smartphones.

Η Galaxy Camera θα αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της στις αγορές από τον Οκτώβριο και δε μένει παρά να δούμε αν θα η πορεία της θα είναι επιτυχημένη. Παρότι πρόκειται για μια συσκευή που θα λατρέψουν οι φανατικοί του Instagram, τα κορυφαία χαρακτηριστικά της ενδέχεται να σημαίνουν κόστος αντίστοιχο με αυτό ενός high-end Android smartphone –δηλαδή πολύ υψηλό για την κατηγορία των compact φωτογραφικών μηχανών...

Keywords
Τυχαία Θέματα