Need for Speed: The Run – Game Report

Από το Σαν Φρανσίσκο, στη Νέα Υόρκη.

Το Need For Speed, είναι από τις πιο διαδεδομένες σειρές στο χώρο του gaming, και κάθε χρόνο οι gamers ανυπομονούν να πατήσουν το γκάζι στο τελευταίο πόνημα της EA. Φέτος, οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο του Jack Rourke, ενός οδηγού αγώνων ταχύτητας, ο οποίος έχει μπλεξίματα με τη μαφία. Ένας φίλος του θα τον πείσει να συμμετάσχει σε

ένα μαραθώνιο οδήγησης, όπου ο νικητής θα λάβει ένα τεράστιο χρηματικό έπαθλο, με το οποίο θα λύσει όλα του τα προβλήματα. Στην πορεία, εκτός από τη μαφία θα πρέπει να αντιμετωπίσει και την αστυνομία, αφού ο αγώνας αυτός είναι παράνομος.

 

ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΘΕΑ

Μια κούρσα από το Σαν Φρανσίσκο στη Νέα Υόρκη, είναι στοίχημα για κάθε racing game. Το NFS : The run το κερδίζει, αφού η αίσθηση του να ξεχύνεσαι στους τεράστιους δρόμους, και να διαπερνάς φαράγγια, λιβάδια, μέχρι κωμοπόλεις και ουρανοξύστες, αποτυπώνεται εξαιρετικά. Τα οχήματα είναι καλοσχεδιασμένα, και ποικίλουν από αεροδυναμικά sports cars μέχρι θηριώδη muscle. Η αίσθηση της οδήγησης είναι εξαιρετική, αν και θα πρέπει να διαλέξεις το κατάλληλο όχημα για την κατάλληλη περιοχή. Αυτό βέβαια δεν θα μπορείς να το κάνεις συνέχεια και δυστυχώς, κάποιες φορές, θα βρεθείς να οδηγείς ένα όχημα που δεν θα αρμόζει στην περίσταση.

 

FAST AND… NOT SO FURIOUS

Η χολιγουντιανή ατμόσφαιρα ξεχειλίζει στο The Run, αφού τη δράση υπογράφει ο γνωστός σκηνοθέτης Michael Bay. Εκτός από τις οδομαχίες, θα ζήσεις τη δράση της ιστορίας και εκτός οχήματος, όπως σε κυνηγητά πάνω σε ταράτσες, που παίζονται σε μορφή quick-time events. Η αλήθεια είναι ότι τα διαλείμματα δεν είναι πάντα ευχάριστα, και τελικά η όλη ιστορία δεν καταφέρνει να συναρπάσει.

Όμως το ζουμί του τίτλου είναι το racing και εκεί, τα καταφέρνει καλά. Στο campaign του παιχνιδιού, θα πρέπει να τερματίσεις στη Νέα Υόρκη, ολοκληρώνοντας τα objectives με επιτυχία, είτε αυτά αφορούν στην προσπέραση ενός αντιπάλου, είτε στη μάχη με αντίπαλο το χρόνο. Μερικές φορές το παιχνίδι γίνεται αυστηρό, και κάνει reset για μικρά παραπτώματα, όπως το να βγεις ελαφρά εκτός πορείας σε μια κλειστή στροφή. Κατά τα άλλα όμως, είναι μια εξαιρετική arcade εμπειρία, που κρατά δύο έως τρείς ώρες καθαρού gameplay, ενώ οι χρόνοι σου συγκρίνονται on-line με αυτούς των φίλων σου, δίνοντας σου έτσι την δυνατότητα για κόντρες με τα ρολόγια.

Keywords
Τυχαία Θέματα