H Samsung γίνεται ο Νο1 κατασκευαστής τηλεφώνων παγκοσμίως

Μετά από 14 χρόνια η Nokia περνάει στη δεύτερη θέση.

Εκπλήξεις έκρυβαν τα τελευταία στοιχεία της εταιρείας Strategy Analytics, που καταγράφει κάθε τρίμηνο τις επιδόσεις των μεγαλύτερων κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων του κόσμου. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της Wall Street Journal, για το πρώτο τρίμηνο του 2012 (δηλαδή έως και τον Μάρτιο), η Samsung διέθεσε στην παγκόσμια αγορά 36% περισσότερες συσκευές σε

σύγκριση με την περασμένη χρονιά –μάλιστα στην περίπτωση των smartphones οι συσκευές που διατέθηκαν τριπλασιάστηκαν. Αυτό, της χάρισε ένα ποσοστό 30,6% στην πίτα της παγκόσμιας αγοράς smartphones, με την Apple να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με ποσοστό 24,1%.

Περνώντας τώρα στη συνολική αγορά των κινητών τηλεφώνων (συμπεριλαμβανομένων των feature συσκευών), η Samsung πέρασε για πρώτη φορά στην πρώτη θέση, εκτοπίζοντας τη Nokia που βρισκόταν στην κορυφή συνεχώς από 1998. Το ποσοστό της Nokia συρρικνώθηκε στο 22,5%, αφού η εταιρεία διέθεσε στην αγορά 24% λιγότερες συσκευές σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011. Όσο για την Apple, εντυπωσιάζει το γεγονός πως με μόνο τρεις συσκευές και πιο συγκεκριμένα τα smartphones iPhone 3GS, iPhone 4 και iPhone 4S κατάφερε να είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως, με ποσοστό 9,5% της αγοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα