ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ: Αν δε βγει η «προοδευτική διακυβέρνηση» έρχεται η «αυτοδιοικητική σύμπραξη»;

Η «προοδευτική διακυβέρνηση» έχει γίνει θέμα ζήτησης από την πρώτη στιγμή που εξελέγη ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Υπάρχει ένα έντονο φλερτ από τη μεριά του Αλέξη Τσίπρα για κυβέρνηση με απλή αναλογική από την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Βέβαια, από την άλλη ο Νίκος Ανδρουλάκης λέει ότι «Ο Τσίπρας δε θα γίνει Πρωθυπουργός με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ». 

Αυτά στην κεντρική πολιτική σκηνή

γιατί στις αυτοδιοικητικές εκλογές προετοιμασίες και συνεννοήσεις γίνονται. Δεν είναι ψέμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές τα πήγε χάλια. Όπως δεν είναι ψέμα ότι στήριξε περιφερειάρχες και δημάρχους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ

Πάνω σε αυτό το πεδίο λοιπόν έχει ξεκινήσει η «ζύμωση» πολλών αυτοδιοικητικών που εμφανίζονται να λένε πως θα δεχθούν στήριξη από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Ήδη, σε μεγάλους δήμους της χώρας και σε δύο μεγάλες περιφέρειες υπάρχουν πιθανοί υποψήφιοι που θα «διεκδικήσουν» στήριξη από Τσίπρα – Ανδρουλάκη.

Σε αυτή τη περίπτωση θα έχουμε μία «αυτοδιοικητική σύμπραξη» προοδευτικών υποψηφίων, γι’ αυτό αν δεν βγει η «προοδευτική διακυβέρνηση» σίγουρα θα βγει η «αυτοδιοικητική σύμπραξη». 

Υ.Γ: Πολλές είναι οι φωνές που επιμένουν για συνεννόηση Τσίπρα – Ανδρουλάκη για κοινό υποψήφιο στην… μεγαλύτερη περιφέρεια της Ελλάδας που δεν είναι άλλη από την Αττική. 

Διαβάστε επίσης

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ιδρύει νέο κόμμα

Σκάνδαλο Pegasus: Σαρωτικός έλεγχος στα κινητά ευρωβουλευτών για παρακολουθήσεις

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία η δικηγόρος των αστυνομικών;

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ,syriza – kinal