Η μετακίνηση Πιερρακάκη και η ενίσχυση της ομάδας του Μαξίμου

Μπορεί ο Μητσοτάκης να εξορκίζει τις πρόωρες εκλογές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σχεδιάζει τις αλλαγές εκείνες που πρέπει να κάνει σε πιθανό ανασχηματισμό, σε συνδυασμό με εξαγγελίες και παροχές που φτιάχνουν έτσι κι αλλιώς προεκλογικό κλίμα.


Ετσι το σύστημα, θα έχει τα όπλα παρά-πόδα μήπως και…προκύψουν κάλπες, εκεί κατά τον Οκτώβρη. Εάν λοιπόν κάνει αλλαγές στην κυβέρνηση, μία κομβικής σημασίας -που έχει με ένα τρόπο προαναγγελθεί,

είναι η μετακίνηση του υπουργού Ψηφιακης διακυβέρνησης σε μια άλλη υπουργική θέση.

Μπορεί να μην είναι εφικτό και πρακτικό συνάμα να αλλάξει από το υπουργείο Εσωτερικών τον Βορίδη και για το λόγο αυτό κάποιοι του εισηγούνται να τοποθετήσει τον Πιερρακάκη υπουργό Επικρατείας και να ενταχθεί στο στενό επιτελείο που κατοικοεδρεύει στο Μέγαρο Μαξίμου.


Προφανώς πριν τις εκλογές θα ανακοινωθεί ότι θα είναι δεύτερος -ή τρίτος -στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αφού εκτελώντας χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος βουλευτής εκλεγόμενος με σταυρό λόγω των πολλών τηλεοπτικών εμφανίσεων.


Αυτή θα είναι και πιο γκράντε μετακίνηση σε περίπτωση ανασχηματισμού.

Η Μαριλίζα Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

Μιας και μιλάμε για τοποθετήσεις στελεχών σε καίριες θέσεις, να σας πούμε ότι η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου θα ειναι κατα πάσα πιθανότητα η νέα Γραμματέας της κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που θα προκύψει μετά τις εσωκομματικές εκλογές, που θα γίνουν στα μέσα Μαΐου.

Η Μαριλίζα, πρόσωπο που μπορεί να συνεννοηθεί σχεδόν με όλες τις τάσεις του κόμματος- δεν είναι και λίγο αυτό- και προφανώς κυρίως με τους πασοκογενείς, θα σηματοδοτήσει και το άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα στο χώρο της κεντροαριστεράς, αφού ορισμένα από τα πρόσωπα της σημερινής ηγεσίας όχι μόνο δεν συμβάλλουν σε αυτό, αλλά βάζουν και εμπόδια. Θα είναι βέβαια μια υποψηφιότητα που θα είναι ευρέως αποδεκτή.

Διαβάστε επίσης:

Η απόρρητη έκθεση για την Greek mafia και ο διαγωνισμός για τις ταυτότητες που… χάθηκε

Ποιοι είναι οι υπουργοί που πρέπει να πάνε «διακοπές»

Ο ανασχηματισμός και οι φευγάτοι υπουργοί

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πιερρακάκη, Μαξίμου,pierrakaki, maximou