Στους 79 οι θάνατοι από κορωνοϊό στην Ελλάδα, 20 νέα κρούσματα, 90 διασωληνωμένοι

Σ.Τσιόδρας: Τα μέτρα αποδίδουν και δεν θρηνήσαμε εκατόμβες νεκρών - Δύσκολος, αλλά και κρίσιμος μήνας ο Απρίλιος, λέει ο ΧαρδαλιάςΕΛΛAΔΑ

 

Συνολικά 1.755 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, εκ των οποίων 20 είναι νέα.

Επιπλέον ανακοίνωσε έξι νέους θανάτους στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τον

κορωνοϊό στα 79. Ο μέσος όρος ηλικίας όσων έχασαν τη ζωή τους είναι τα 73 έτη. Το 86% από αυτούς είχαν υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 90 είναι διασωληνωμένοι, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι άνδρες και 19 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 65 έτη. Εννέα ακόμα ασθενείς κατάφεραν να βγουν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, 269 συνολικά, ενώ έχουν διενεργηθεί 26.193 εργαστηριακοί έλεγχοι.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, αναμένεται μείωση της αύξησης των νέων κρουσμάτων, επισημαίνοντας ότι μιλάμε για επιπέδωση της καμπύλης διασποράς του κορωνοϊού. Εκτιμώντας ότι τα μέτρα αποδίδουν γιατί πάρθηκαν νωρίς και δεν θρηνήσαμε εκατόμβες νεκρών, σχολίασε ότι η ανάκαμψη από τα μέτρα είναι δύσκολη και πρέπει να γίνει προσεκτικά.

Δύσκολος, αλλά και κρίσιμος μήνας ο Απρίλιος

Οι πρώτες εβδομάδες εφαρμογής των μέτρων δείχουν ότι ο στόχος εβδομάδα με την εβδομάδα, μέρα με την ημέρα επιτυγχάνεται, τόνισε από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε, τα μέχρι στιγμής δεδομένα μάλλον δικαιώνουν την κοινή μας προσπάθεια και αποδεικνύουν ότι μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού, αρκεί να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα.

Παράλληλα, δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο Απρίλης θα είναι ο πιο δύσκολος, αλλά και ο πιο κρίσιμος μήνας και ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.

Όσον αφορά στο επιχειρησιακό σκέλος, ενημέρωσε ότι από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων μέχρι και χθες είχαν επιβληθεί 21.308 πρόστιμα για παραβάσεις σχετικά με τον περιορισμό της κυκλοφορίας πολιτών.

ΚορωνοϊόςΤσιόδραςΧαρδαλιάςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα