Σπηλιωτόπουλος για Συμφωνία Πρεσπών: «Την ήθελε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» – «Νέος ηγέτης της Κεντροαριστεράς ο Κασσελάκης» (video)

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τις ευρωεκλογές, την κυβέρνηση, την Κεντροαριστερά και τον Στέφανο Κασσελάκη μίλησε το πρωί της Δευτέρας (20/5) ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

«Η ιστορία δεν παραγράφεται. Είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει προφανώς είναι ένα έργο το οποίο που η κυβέρνηση Τσίπρα με υπουργό Εξωτερικών τον κ. Κοτζιά έφερε. Και έκανε κάτι που παλιότερα που η κυβέρνηση της ΝΔ, όταν ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτακης

όχι μόνο το ήθελαν αλλά το επιδίωκαν και αν θυμάστε τότε αν δεν είχε προχωρήσει τότε αυτή η ιστορία του ονόματος και να μα ταλαιπωρήσει για δεκαετίες αυτό έχει να κάνει με τις αντιδράσεις που υπήρχαν τότε από τον Σαμαρά και το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα», είπε αρχικά ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Open.

«Θεωρώ ότι ήταν μια σημαντική συμφωνία διότι μπροστά μας το είχε πει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ή θα έλεγε όλος ο κόσμος σκέτο Μακεδονία ή θα είχε έναν επιθετικό προσδιορισμό γεωγραφικό χαρακτήρα. Το “Βόρεια Μακεδονία” ήταν το καλύτερο όνομα που μπορούσε να δοθεί. Άρα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και η καλή γειτονία δημιουργεί συνθήκες που αν δεν δεχτούμε κάποια πράγματα τότε αυτό που θα βρεθεί μπροστά μας θα είναι πολύ χειρότερο από αυτό που έρχεται», πρόσθεσε.

«Νέος ηγέτης της Κεντροαριστεράς ο Στέφανος Κασσελάκης»

Παράλληλα, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος χαρακτήρισε τον Στέφανο Κασσελάκη ως τον νέο ηγέτη της Κεντροαριστεράς.

«Εγώ αυτό βλέπω. Ο κ. Κασσελάκης έχει ξεχωρίσει ως εκπρόσωπος των νέων κοινωνικών συμμαχιών φαίνεται άλλωστε και από τις εισροές των νέων ψηφοφόρων. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι θα δημιουργήσει σημαντικές πολιτικές διεργασίες», τόνισε.

«Ο κ. Κασσελάκης είναι ο εαυτός του. Δεν μπαίνει σε καλούπι. Ο κ. Κασσελάκης έχει τόσες επικοινωνιακές δεξιότητες, που πραγματικά πλασάρει μόνος του τον εαυτό του και είναι ο εαυτός του. Γιατί είναι αυτός. Είναι έτσι αυτό παρουσιάζει και αυτό το καταλαβαίνει ο κόσμος. Αυτοί που δεν άντεξαν τον κ. Κασσελάκη είναι αυτοί που αποχώρησαν και κατά τη δική μου εκτίμηση έκαναν λάθος. Γιατί έκαναν λάθος. Γιατί ένας δημοκρατικά εκλεγμένος από τη βάση αρχηγός πρέπει να έχει την πίστωση χρόνου για να δοκιμάσει τις ικανότητες του. Βιάστηκαν να το αμφισβητήσουν, και βιάστηκαν χωρίς καμιά εκλογική διαδικασία. Όσοι έχουν μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν στις αξίες του», πρόσθεσε.

«Ο κ. Κασσελάκης έχει φέρει ένα νέο ακροατήριο. Θεωρώ ανανεώνει ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δημιουργεί de facto έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ. Η φυσιογνωμία του κόμματος δεν έχει αλλάξει, ο κ. Κασσελάκης είναι αριστερός αλλά η  απεύθυνση είναι μεγαλύτερη. Ξεκινάς από την αριστερά και απευθύνεσαι μέχρι το προοδευτικό κέντρο. Άμα δεν μεγαλώσεις την απεύθυνση δεν μπαίνεις σε τροχιά εξουσίας», σημείωσε.

Στην ερώτηση άμα ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αριστερός επειδή ήταν να γίνει υπουργός του Μητσοτάκη πριν χρόνια απάντησε «αν ο κ. Μητσοτάκης προτίμησε κάποιον αριστερό να είναι στην κυβέρνηση του δεν με εκπλήσσει γιατί έτσι κι αλλιώς η μισή κυβέρνηση του προέρχεται από το παλιό ΠΑΣΟΚ που κάποτε τόσο πολύ κατηγορούσε. Εκ των πραγμάτων δεν υπάρχει τέτοιο θέμα για αυτόν».

«Παρατηρητής των πολιτικών εξελίξεων η κυβέρνηση»

Για το θέμα της ακρίβειας, ο σύμβουλος του Κασσελάκη ανέφερε «ότι προτείνει η αντιπολίτευση η αντίστοιχη κυβέρνηση λέει το ίδιο, λεφτόδεντρα κλπ. Δεν μπορεί η ΝΔ να λέει ότι δεν υπάρχουν χρήματα τη στιγμή που όλοι οι δείκτες της ανάπτυξης έχουν να κάνουν με τους ελάχιστους που συγκεντρώνουν ακόμα μεγαλύτερο πλούτο. Η ακρίβεια δεν είναι μόνο ακρίβεια με την έννοια ότι έχουμε πολύ υψηλές τιμές στα προϊόντα αυτό συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη. Σε εμάς υπάρχει αισχροκέρδεια που σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν υπάρχει. Αρκεί να δείτε πως έχουν πέσει οι τιμές των βασικών καταναλωτικών αγαθών και πόσο τελικά το οικονομικό μείγμα έχει βοηθήσει τον κόσμο. Εδώ πας στο super market και βλέπεις μπροστά σου γείτονες να κοντοστέκονται και δεν μπορούν να πιστέψουν πως η τιμή έχει ξεφύγει από εβδομάδα σε εβδομάδα. Αυτό δεν έχει κάνει με το υπάρχουν δεν υπάρχουν λεφτά, θες να έρθεις τον έλεγχο της αγοράς; ή δεν θες; η έχει αφήσει μια αγορά ανεξέλεγκτη να κερδοσκοπεί;».

«Η ΝΔ κάνει τον παρατηρητή των πολιτικών εξελίξεων», πρόσθεσε. 

Ενώ για την επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Φον ντερ Λάιεν για την ακρίβεια, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος υπογράμμισε πως «το ερώτημα θα ήταν αν θα έπρεπε να πάει εκεί ή θα έπρεπε να πάει στο εσωτερικό της κυβέρνησης του και στο μείγμα της πολιτικής του».

«Δύσκολο να έχουμε εκτίμηση για τις ευρωεκλογές»

Τέλος, ερωτώμενος για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος είπε ότι είναι «δύσκολο να έχουμε εκτίμηση για τις ευρωεκλογές γιατί αλλάζει η σύνθεση του εκλογικού σώματος. Δεύτερον γιατί δεν ξέρουμε αν αυτοί που απαντάνε στις δημοσκοπήσεις είναι και καθρέφτης της διαστρωμάτωσης των όσων θα πάνε να ψηφίσουν και τι τελικά καιρό θα έχουμε. Γιατί έχει σημασία αν η διαστρωμάτωση θα είναι ηλικιακά σωστή. Υπάρχει πλειοψηφικό ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ σε νέους ψηφοφόρους και σε γυναίκες και αρχίζει καλή εισροή σε αυτά που λέμε δυναμικά στρώματα». Ενώ εκτίμησε ότι θα έπρεπε να γίνει debate.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: Έπαιξε μπάσκετ με αμαξίδιο μαζί με ΑμεΑ – «Άνθρωποι με ψυχή, άνθρωποι ορατοί» (video)

Η επιστολή Mητσοτάκη σε Φον ντερ Λάιεν για την ακρίβεια: Να περιορίσουμε την ασύμμετρη δύναμη των πολυεθνικών κολοσσών

Ευρωεκλογές και ακρίβεια: Ο «παράγοντας Χ» που τρομάζει την κυβέρνηση

Keywords
Τυχαία Θέματα