Εμπραχίμ Ραϊσί: Η στιγμή που ανακοινώνεται ο θάνατός του στο ιερότερο τζαμί των Σιιτών (Video)

Ο θάνατος του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί, ανακοινώθηκε δημόσια στο μαυσωλείο του Ιμάμη Ρεζά στην πόλη Μασχάντ όπου είχε γεννηθεί.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρθηκε ότι: «Με λύπη μας ανακοινώνουμε ότι ο ηγέτης μας Αγιατολάχ Σαγιέντ Εμπραχίμ Ραϊσί, ο υπηρέτης του Ιμάμη Ρεζά, ο οποίος πριν από τρία χρόνια ανήμερα της γέννησης του Ιμάμη Ρεζά έγινε ο όγδοος πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας μαρτύρησε το βράδυ της γέννησης του Ιμάμη Ρεζά».

The official announcement

of the death of Iranian President Raisi at the shrine of Imam Reza

Details — https://t.co/sBySQHQSKn#IranHelicopterCrash #EbrahimRaisi #IranianPresident #HelicopterAccident #EmergencyResponse pic.twitter.com/CFMWHRLT4X

— Daryo | Central Asia & Afghanistan (@DaryoEng) May 20, 2024

Σύμφωνα με τους New York Times, εκατοντάδες υποστηρικτές της ιρανικής κυβέρνησης, που έκαναν ολονυχτία, άρχισαν να θρηνούν και να ουρλιάζουν στο άκουσμα της ανακοίνωσης.

Παράλληλα, σε ένδειξη πένθους, στο τζαμί, υψώθηκε μεσίστια μια μαύρη σημαία.

The flag over the Shia shrine named after Imam Reza, in the city of Mashhad in #Iran, was changed to black as a sign of mourning. pic.twitter.com/06PSE3ZfAG

— Emeka Gift Official (@EmekaGift100) May 20, 2024

Ο Εμπραχίμ Ραϊσί έχασε τη ζωή του στη συντριβή του ελικοπτέρου όπου επέβαινε μαζί με άλλα οχτώ άτομα, το απόγευμα της Κυριακής.

Διαβάστε επίσης

Ανάλυση CNN: Η συντριβή του ελικοπτέρου και ο θάνατος Ραΐσι έρχονται σε μια δύσκολη στιγμή για την περιοχή – Και το ίδιο το Ιράν

Τρόμος στον αέρα: Κινητήρας αεροσκάφους της Air India πήρε φωτιά λίγο μετά την απογείωση (Video)

Γάζα: Ανελέητοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί παρά τον κυβερνητικό «εμφύλιο» – Νέες… εκκλήσεις Μπάιντεν για κατάπαυση (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα