Griekenland.net: Τα πέντε καλύτερα μέρη στην Ελλάδα για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ (photos/videos)

Ξεχωριστή θέση στις προτιμήσεις των Ολλανδών τουριστών καταλαμβάνει η Κάρπαθος σε κατάλογο που ανακοίνωσε ο ταξιδιωτικός ιστότοπος Griekenland.net έπειτα απο έρευνα στο ταξιδιωτικό κοινό σχετικά με τους ελληνικούς προορισμούς που προσφέρονται για θαλάσσια σπορ, καταδύσεις, θεματικές εκδρομές και ναυτικές εξορμήσεις.

Εκτός από την Κάρπαθο το σάιτ αναφέρεται και σε Λευκάδα, Αλόννησο, Ρόδο αλλά και Ήπειρο.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει τους

πέντε καλύτερους προορισμούς για να απολαύσουν οι επισκέπτες θαλάσσια σπορ όπως το σέρφινγκ, το kite surfing, οι καταδύσεις, το θαλάσσιο καγιάκ και το SUPing.

Κάρπαθος για τους λάτρεις της ιστιοσανίδας

Η μεγαλύτερη ιστοσελίδα της Ολλανδίας που εστιάζει αποκλειστικά στις διακοπές στην Ελλάδα αναφέρει χαρακτηριστικά πως «με σύμμαχο το μελτέμι και την δαντελωτη ακτογραμμή, η Κάρπαθος είναι ο καλύτερος προορισμός στην Ελλάδα για τους λάτρεις της ιστιοσανίδας. Εξαιρετική προσθήκη στην καθημερινότητα των φίλων της θάλασσας αποτελούν και οι καταδύσεις για εξερεύνηση υφάλων και ναυαγίων».

Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί εκτενής παρουσίαση του Δήμου Καρπάθου στο Ολλανδικό μέσο για το εύρος των εναλλακτικών δραστηριοτήτων στο νησί.

Σε αυτό το μήκος κύματος, εκτενές πολυσέλιδο αφιέρωμα με τίτλο «Κάρπαθος, το ακατέργαστο διαμάντι της Ελλάδας» δημοσίευσε στο ίδιο διάστημα το περιοδικό της Δανίας Ude og Hjemme που εκθειάζει την άγρια φυσική ομορφιά, την τοπική κουζίνα, την παράδοση και τις πολυάριθμες επιλογές για εξερεύνηση στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων.

«Θετικά είναι τα μηνύματα που λαμβάνουμε για την εξέλιξη της σεζόν με πλήθος τουριστών να αναμένονται από παραδοσιακές, αλλά και πιο νέες αγορές. Είναι ενθαρρυντικό πως έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση στις διεθνείς αγορές το αφήγημά μας για διακοπές πολλαπλών εμπειριών στην Κάρπαθο όπως η περιήγηση σε χωριά, οι δεκάδες παραλίες, η πεζοπορία, οι καταδύσεις, η αναρρίχηση, ο θαλάσσιος τουρισμός, ο πολιτισμός, η μοναδική παράδοση μας και η γαστρονομία», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Καρπάθου, Τάσος Μηλιός.

Το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Αλοννήσου

Το αφιέρωμα αναφέρεται και στα δημοφιλή σημεία για surfing στη Λευκάδα, ξεχωρίζοντας την παραλία Μύλος, γνωστό τόπος συνάντησης των kite surfers. Στον Μικρό Γιαλό το κανό είναι μια δημοφιλής αθλητική δραστηριότητα ενώ για θαλάσσιο καγιάκ συστήνει τον κόλπο της Ρούδας με τις κρυμμένες μπλε σπηλιές εδώ κάνοντας κωπηλασία.

Μπορείτε να κάνετε οργανωμένες βουτιές στην πιο όμορφη περιοχή καταδύσεων στην Ελλάδα, αναφέρει το άρθρο για την Αλόννησο κάνοντας αναφορά στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο. Μπορείτε να ξεκινήσετε το ταξίδι σας με κανό κατά μήκος της θάλασσας σε διάφορα μέρη, όπως από την όμορφη βοτσαλωτή παραλία του Αγίου Δημητρίου για να ανακαλύψετε τις απομακρυσμένες σπηλιές βορειότερα γράφει ακόμη ο ταξιδιωτικός ιστότοπος.

Ρόδος για όλα τα θαλάσσια σπορ

Όσο για τους επισκέπτες στη Ρόδο όπως αναφέρει το αφιέρωμα μπορούν να απολαύσετε ουσιαστικά όλα τα θαλάσσια σπορ.

Το windsurfing και το kitesurfing είναι υπέροχα στο Πρασονήσι στο νότιο τμήμα της Ρόδου. Εδώ φυσάει σχεδόν πάντα, αλλά φυσάει τακτικά και κοντά στην Ιξιά και στην Ιαλυσό στα βορειοδυτικά παράλια.

Μπορείτε να κάνετε SUP κατά μήκος της ακτής κοντά στα Στεγνά και να βουτήξετε στο θαλάσσιο πάρκο στην Κάμειρο Σκάλα και στον όμορφο κόλπο του Anthony Quinn.

Το καγιάκ είναι μια από τις καλύτερες δραστηριότητες στη Ρόδο που μπορείτε να εξασκηθείτε στο «πάρκο περιπέτειας» στη μεγάλη δεξαμενή στην Απολακκιά. Το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων είναι λοιπόν ιδανικός προορισμός για θαλάσσια σπορ στην Ελλάδα.

Για ράφτινγκ στην Ήπειρο

«Η Ήπειρος είναι μια όμορφη περιοχή στην ηπειρωτική Ελλάδα με πολλές φυσικές ομορφιές. Αυτό είναι το καλύτερο μέρος για ράφτινγκ στην Ελλάδα στον ποταμό Άραχθο.

Βρίσκεται στα Τζουμέρκα και εδώ μπορείτε να κάνετε ράφτινγκ όλο το χρόνο. Το χειμώνα το νερό κυλάει πιο γρήγορα και το ράφτινγκ στον Άραχθο ποταμό είναι πιο εντυπωσιακό. Απολαύστε αυτό το γεμάτο δράση θαλάσσιο σπορ, που φαίνεται πιο δύσκολο από ό,τι είναι, με μια όμορφη στάση σε έναν κρυμμένο καταρράκτη.

Το καγιάκ είναι δυνατό και στα Τζουμέρκα, αλλά σίγουρα και στα Ζαγόρια. Κοντά στο παραδοσιακό χωριό Πάπιγκο μπορείτε να κάνετε καγιάκ και ράφτινγκ στον ποταμό Βοϊδομάτη» καταλήγει η ολλανδική ιστοσελίδα.

Διαβάστε επίσης:

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα ο 50χρονος – Αμετανόητος για τη δολοφονία της 40χρονης (Video)

Νεκρός 35χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο στη Βουλιαγμένης

Κέρκυρα: 15χρονος έστειλε 16χρονο στο νοσοκομείο με σπασμένη μύτη και γνάθο! (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα