Ρούλα Πισπιρίγκου: Στην ανακρίτρια για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας – Πιθανή νέα προθεσμία

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε νωρίς το πρωί της Τετάρτης (21.12.2022) στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, καθώς έχει κληθεί σε απολογία για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

Η κατηγορούμενη έφτασε στα δικαστήρια λίγο πριν της εννέα το πρωί της Τετάρτης (21.12.2022).

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει κληθεί σε απολογία από την ανακρίτρια για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή.

Η 34χρονη έχει λάβει ήδη δύο προθεσμίες για να απολογηθεί και σύμφωνα

με ανακοίνωση του δικηγόρου της, Αλέξη Κούγια, δεν αποκλείεται να ζητηθεί και νέα προθεσμία, προκειμένου να ικανοποιηθεί ένα νέο αίτημα που υπέβαλε για εξέταση και νέων μαρτύρων.

Η πλευρά Πισπιρίγκου έχει ζητήσει να δώσουν κατάθεση πριν από την απολογία της οι ιατροδικαστές Ουρανία Δημακοπούλου, Χαρά Σπηλιοπούλου και Αγγελική Τσιόλα και να εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση με άλλους ιατροδικαστές και πραγματογνώμονες.

«Δεν θα επιτρέψουμε να απολογηθεί η κυρία κατηγορουμένη χωρίς να διερευνηθεί κάθε πτυχή των ιατροδικαστικών εκθέσεων και γνωμοδοτήσεων, επειδή όλα αυτά θα έπρεπε να έχουν γίνει από το στάδιο της προδικασίας», τονίζει ο Αλέξης Κούγιας.

Συνεχίζοντας ο Αλέξης Κούγιας αναφέρει στο σχετικό αίτημά του προς την ανακρίτρια, το οποίο έδωσε χθες στη δημοσιότητα: «Επειδή ευθέως και εντίμως το τονίζω προς το συμφέρον της κυρίας κατηγορουμένης δεν θα επιτρέψω να απολογηθεί χωρίς να διενεργηθούν αυτές οι επιβεβλημένες ανακριτικές πράξεις, αιτούμαι όπως ικανοποιηθούν τα ως άνω αιτήματα της κυρίας κατηγορουμένης, όντας βέβαιος ότι έτσι θα αποδειχθεί η αθωότητα της, σεβόμενη όπως Σας επιβάλλει η ελληνική νομοθεσία, το τεκμήριο αθωότητας και η αρχή της δίκαιης δίκης ΕΣΔΑ (αρ. 6 παρ. 2), όπως επιβάλλουν εκατοντάδες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Στις 9 Ιανουαρίου η δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Την ίδια ώρα, για τις 9 Ιανουαρίου 2023 έχει προσδιοριστεί η δίκη της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η συγκεκριμένη υπόθεση διερευνάται από τη δικαιοσύνη ξεχωριστά από τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών.

Διαβάστε επίσης:

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου

«Δεύτερη ευκαιρία» για το επίδομα θέρμανσης – Παράταση μέχρι τις 13 Ιανουαρίου

Στη Βουλή η τροπολογία για το market pass

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρούλα Πισπιρίγκου, Απολογείται, Μαλένας, Ίριδας – Πιθανή,roula pispirigkou, apologeitai, malenas, iridas – pithani