Πόλεμος στην Ουκρανία: Αμερικάνος αστροναύτης κινδυνεύει να μείνει στο διάστημα

Στο διάστημα κινδυνεύει να μείνει ένας Αμερικανος αστροναύτης καθώς οι κυρώσεις των ΗΠΑ έχουν εκνευρίσει σε τέτοιο βαθμό τη Ρωσία που εκτοξεύουν απειλές ακόμη και για την ειρηνική συνεργασία Μόσχας- Ουάσινγκτον στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Σε περίπου τρεις εβδομάδες από σήμερα , ο Αμερικανός αστροναύτης Mark Vande Hei είναι προγραμματισμένο να επιστρέψει στη Γη και να προσγειωθεί στην έρημο του Καζακστάν με δύο Ρώσους κοσμοναύτες με τη βοήθεια ρωσικής διαστημικής

κάψουλας. Μέχρι τώρα, η συνεργασία των ΗΠΑ με την Ρωσία στο διάστημα είχε μείνει μακριά από τις συγκρούσεις των δύο υπερδυνάμεων . Τώρα όμως, με τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία, η αγαστή μέχρι τώρα συνεργασία Μόσχας- Ουάσιγκτον φαίνεται να απειλείται.

Σύμφωνα με ανάρτηση του διευθυντή της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας «Roscosmos», Ντμίτρι Ρογκόζιν, μετά τις σκληρές κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας είναι πολύ πιθανό η επικείμενη αποστολή πίσω στη Γη του ρωσικού σκάφους Soyuz να μην περιλαμβάνει τον Αμερικανό αστροναύτη. Εάν τελικά οι Ρώσοι αρνηθούν να φέρουν τον Αμερικανό αστροναύτη, τότε θα διαταράξουν όλο το πρόγραμμα αλλαγής των πληρωμάτων στον ISS.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, συμπεριλαμβανομένης της περικοπής πάνω από το ήμισυ των εισαγωγών υψηλής τεχνολογίας της Ρωσίας. «Οι περικοπές αυτές θα υποβαθμίσουν την αεροδιαστημική βιομηχανία των Ρώσων , συμπεριλαμβανομένου του διαστημικού τους προγράμματος», τόνισε ο ένοικος του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια ομιλίας του από το Οβάλ Γραφείο στις 24 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβαρδίστηκε τέμενος στη Μαριούπολη – Στέγαζε 80 ανθρώπους

Αποσύρεται και η Deutsche Bank από τη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ασκήσεις ισορροπίας από τον πλουσιότερο Ρώσο επιχειρηματία

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόλεμος, Ουκρανία, Αμερικάνος,polemos, oukrania, amerikanos